Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Wednesday, December 17, 2014

BERSUBAHAT DENGAN BN ??Tak tahan gelak bila baca rekayasa Sang Penipu seperti Tipah Koya ..  " PAS BERSUBAHAT DENGAN BN SELUBUNGI 1MDB " 

PAS adalah parti dalam PR bukannya ada hubungan pun dengan UMNO & BN . 

Senang betul mulut Tipah Koya bila dalam PR adalah masalah antara mereka , terus nak salahkan parti itu bersubahat dengan BN . 

Apa kaitannya PAS nak laksana hudud kononya untuk tutup isu 1MDB ?  

DAP ketika di perhimpunan agung mereka yang mula  membangkitkan isu  hudud jika PR mahu menang PRU14  dan mengapa Tipah koya nak salahkan PAS bersubahat dengan BN untuk tutup isu 1MDB ?

Apakah PKR sudah tak percaya kepada PAS  selepas ketegasan ditunjukkan ramai pemimpin  sekarang ini ?  

Malah ada yang lantang desak DAP keluar PR jika  tak setuju PAS nak laksanakan hudud . 

Nampaknya hubungan PKR -DAP - PAS kini ibarat retak menanti belah ...perang sesama mereka semakin parah . latheefa Koya curiga bahawa PAS bersubahat dengan BN untuk menyelubungi skandal 1MDB dengan rencana PAS Kelantan untuk membentangkan pindaan hukum Hudud di satu sidang khas DUN Kelantan .

Beliau yang juga Ahli Majlis Pimpinan Pusat Parti Keadilan Rakyat (PKR) menyatakan rasa hairannya terhadap tindakan PAS Kelantan yang secara tiba-tiba mahu membentangkan pindaan hukum Hudud.

Apakah usul ini sengaja diadakan oleh PAS Kelantan untuk mengalih perhatian masyarakat umum daripada skandal 1MDB dengan membuat persepsi bahawa ada konflik antara PAS dan DAP?” tanya Latheefa.

Latheefa juga menyatakan di waktu tekanan hebat yang diberikan terhadap kerajaan UMNO-BN tentang skandal 1MDB, adalah sangat aneh PAS Kelantan memilih waktu yang bersamaan untuk mengumumkan tentang pembentangan tersebut.

Beliau juga mempersoal kenapa pengumuman ini di buat secara tiba-tiba dan kenapa di perlukan sidang khas DUN. Latheefa mahu pemimpin tertinggi PAS, Haji Hadi Awang dan Menteri Besar Kelantan menjawab keatas tindakan mereka.KLIK DI SINI


Credit

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.