Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Monday, December 22, 2014

Kongres Dap Berlangsung Tanpa Tindakan,KDN dan ROS Ternyata Lembik Dan Double Standart


Penulis berasa hairan kenapa sehingga sekarang pihak KDN dan ROS tidak memberi sebarang respon kepada beberapa persoalan dan kenyataan yang dibuat di media massa dan media sosial.

Kenapa Dap dibiarkan mengadakan mesyuarat tahunan sedangkan mereka masih disiasat oleh pihak ROS.

Kenapa ROS double standart , apakah kalangan mereka di KDN dan ROS tunduk kepada tekanan Dap.

Bagaimana Dap boleh mengadakan persidangan di peringkat kebangsaan sedangkan sedangkan kepimpinan didalam Dap masih tidak sah.


Arahan pihak ROS bertarikh 6. Desimber 2013 masih berkuatkuasa untuk melarang pemegang jawatan CEC yg masih belum disahkan dari membuat sebarang keputusan parti sehingga penyiasatan terhadap parti berkenaan selesai.  

Semua ketetapan mahupun usul dan resolusi yang dipersetujui oleh perwakilan pada persidangan berkenaan yang dicapai telah melanggar arahan ROS.

ROS tidak sepatutnya berdiam diri dan membiarkan pemimpin parti berkenaan berterusan memperlekehkan undang-undang negara. Membenarkan persidangan tersebut berjalan seolah2 perakui arahan bertarikh 6.12.2013 sudah dibatalkan? 

Jika ia masih terpakai, mengapa tidak ada tindakan drastik diambil untuk menghentikan perbuatan melampau diluar jangkaan oleh pemimpin parti berkenaan?   

Kenapa Dap tidak digantung sehingga siasatan dan tindakan mahkamah selesai?

Apakah KDN yang hanya gah diluar beretorik 24jam..

Penulis berharap agar KDN dan ROS beri penjelasan agar tidak timbul soal double standart. Seterusnya

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.