Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Saturday, October 3, 2015

5 4 Bo Su-Lyn Dan Editor The Malay Mail Harus Didakwa Di Bawah Akta Hasutan @PDRMsia @KBAB51 @Zahid_HamidiSungguh kurang ajar wartawan perempuan berbangsa Cina ini bersama editor akhbar The Mail Mail bertindak mengeluarkan satu artikel bersifat mengahsut supaya Perkara 11(4) Perlembagaan Persekutuan dimansuhkan. Perkara 11(4) menghadkan penyebaran agama lain di kalangan umat Islam. Ia menyatakan: "... undang-undang persekutuan boleh mengawal atau menyekat pengembangan apa-apa doktrin atau kepercayaan Agama di kalangan orang yang menganuti Agama Islam."

Lebih kurang ajar apabila beliau mengemukakan pendapat peribadi yang berbunyi, "Get rid of Islamic laws and Islamic government departments. Let Muslims live their lives according to how they personally see fit. (Hapuskan undang-undang Islam dan Jabatan Agama Islam. Biarkan umat Islam menjalani kehidupan mereka mengikut cara mereka sendiri suka."). Nampak gayanya cina-cina DAP semakin lantang bermain isu perkauman dan keagamaan. 

Bila seseorang Melayu Islam mempertahankan hak mereka di bawah Perlembagaan Persekutuan, mereka dianggap rasis. Kenapakah wartawan wanita Cina dibiarkan bebas menghasut? Bukankah ini boleh didakwa di bawah Akta Hasutan kerana mempertikaikan hak orang-orang Islam yang termaktub di bawah Perlembagaan Persekutuan? Seterusnya 

4 comments :

Anonymous said...

Jaga2 amoi tonyok..
IS akan cari hang..ada kira2 100 IS Melayu di Arab yg sedang berjihad..

Anonymous said...

Saya pun hairan....ngapa dibiarkan ....harap pihak berkuasa bertindaklah....tulisan tulisan seperti ini banyak mencabar perasaan utk tindak balas

Anonymous said...

PENDATANG PENGGANAS CHINA RASIS kan boleh buat apa saja depa suka kat NEGARA ISLAM ni - termasuk mengHINA unbdg-undg. PERLEMBAGAAN 3(1); termasuk MEMIJAK-MIJAK ISLAM/umatnya! Dahlah identiti dan hak BANGSA Bumiputera Islam/Melayu" boleh diperlekehkan sesuka hati oleh si PENDATANG PENGGANAS RASIS ni menggunakan media "Malay"! Tak ke HARAM JADAH betul ni! Bayangkanlah kalau BANGSA Bumiputera Islam/Melayu menggunakan media spt. "Chinese Mail" utk. MENGHINA sesuka hati AGAMA dan BANGSA Cina!

Inilah akibat kita asyik ada pemimpin Islam/Melayu PENGECUT terutamanya si mamat-kari-PU yg. asyik sibuk TERLOLONG "fit, fit, fit"! Kalau asyik nak tumpu pd. sukan semata, LEPASkan saja jawatan KETUA tu si BANGANG/PEENGECUT oi! Lulusan oxPOT lu apa guna kalau nak jadi Ketua PENGECUT-nak-MAMPOS!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

Asyik BANGSA Bumiputera Islam/Melayu diPAKSA hormati 'perpaduan' konon; tapi BANGSA PENDATANG PENGGANAS CINA RASIS ni dibiaqkan menJAHANAMkan "perpaduan" sewenangnya; dgn. asyik mempROVOKASI kita! ! Depa ingat BANGSA Bumiputera Islam/Melayu KULI depa memanjang; HARAM JADAH betul! Mcmlah P. Pinang, Johor dan Sarawak, BUMI PUSAKA nenek moyang BANGSA Bumiputera, dah jadi kepunyaan MUTLAK puak PENDATANG kembar PENDATANG RASIS PAP/DAPBANGKAI BABI yg. amat ANTI-Islam/umatnya ni! Dasar si puak BANGKAI BABI RASIS HARAM JADAH!

Maka, JANGAN lagi ada pemimpin UMNO yg asyik dok galak bersikap APLOGETIK mahupun dok galak PELUK puak PENGGANAS PENDATANG DAPBANGKAI BABI-HOMO/PORNO-RASIS ni!

Ingatlah JASA Bangsa BUMIPUTERA PENDEKAR/SRIKANDI Islam/Melayu dari ANAK-ANAK MUDA, MAKCIK/PAKCIK dan TOK/NEK kita, terutamanya dari JAUH dan dari KAMPUNG-KAMPUNG, punya SUSAH PAYAH naik BAS dari serata negeri, turun ke KL untuk BERSATU dgn. amat BANGGA dan BERANI; sebagai BANGSA Bumiputera Islam/Melayu, MENENTANG si puak BINATANG BUAS PENGGANAS-PENGGANAS KAPIRDAJAL RASIS DAPBANGKAI/PKRHOMO/BerSHIT-EJEN/KULI-Barat-ISrael/ZIONIS-SOROS/FREEMASON-PEROMPAK/PENJENAYAH/PERASUAH-no 1!! Termasuk dalam memPERTAHANkan YAB PM, YB DS Hj. Hadi dan YB Tuanku Abdul Rahaman setelah gambar-gambar/maruah serta kehormatan depa diPIJAK/diHINA/diKENCING oleh puak BerSHIT/DAPBANGKAI BABI yg. sebenaqnya BUKAN manusia, tapi BINATANG-BINATANG paling-BUAS-yg. berasal dari KANDANG BABI!

Nek Tempoyak.

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.