Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Thursday, October 1, 2015

Najib gugur saman jika WSJ guna Akta SPEECH Amerika


Peguam Datuk Mohd Hafarizam Harun yang mewakili Datuk Seri Najib Razak memaklumkan perdana menteri tidak akan meneruskan hasrat menyaman The Wall Street Journal (WSJ) jika akhbar itu menggunakan Akta Ucapan Amerika atau 'Securing the Protection of our Enduring and Established Constitutional Heritage - SPEECH Act'.

Katanya, beliau telah menulis kepada peguam kanan Philip Jeyaretnam di Singapura yang mewakili WSJ bagi mendapatkan pengesahan akhbar yang berpangkalan di Amerika Syarikat itu.


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.