Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Monday, February 2, 2015

BUDAK-BUDAK PTD kat PMO patut CADANGkan penubuhan SURUHANJAYA DiRAJA untuk SIASAT TOKEY The Edge ini..

NAMPAKnya kali ni ada 'EXPOSE' atas 'EXPOSE' pulak berHUBUNG dengan TUDUHan seorang TAIKUN 'AH-Beng' cuba meLAKUkan 'MARKET Manipulation' untuk menJATUHkan MATAWANG RINGGIT ala-ala Soros 15 TAHUN dulu.. BeBERAPA PEMIMPIN POLITIK sudah mula BISING MAHUkan 'AH-Beng' ini diSIASAT atas TUDUHan mengKHIANATi NEGARA..

 

Err.. Kita SETUJU jika dia ni diSIASAT tetapi kalau bab mengKHIANATi NEGARA dari SUDUT EKONOMI ini RASAnya bukan dia seorang je.. RAMAI lagi 'AH-Beng' dan bukan 'AH-Beng' yang telah mengKHIANATi NEGARA sedemikian RUPA tetapi takde TINDAKan pun? Boleh aje TANYA kat Rafizi LEMBU dari PKR atau pun Tony PUA 'Chu KANG' dari DAP La'anatullah?

 

Untuk menguatkan lagi TUDUHan kepada 'AH-Beng' tadi, seBUAH BLOG telah mengeluarkan 'PRINT Screen' seBUAH 'CHAT Log' bagi memBUKTIkan bahawa 'AH-Beng' itu sememangnya mengGUNAkan MEDIAnya untuk menJATUHkan EKONOMI NEGARA ini menerusi ANALISA yang berLEBIH-LEBIHan.. ->KLIK<- a="">

 

Yang menariknya tuh, dalam 'CHAT Log' ada perKATAan 'OLD Man' yang diPERCAYAi meRUJUK kepada TUN DR. Mahathir yang LANTANG MENEGUR tentang beBERAPA PERKARA yang TIDAK kena dalam pengURUSan EKONOMI NEGARA.. Apa PANDANGan anda tentang 'CHAT Log' di atas? Boleh PERCAYA ke ni?

Pada MULAnya kita jugak PERCAYA bahawa 'AH-Beng' ini cuba mengHERET NAMA TUN bagi memPENGARUHi para pemBACA The Edge.. Namun demikian, apabila memBACA BLOG DATUK Rocky Bru lain pulak CERITAnya.. Menurutnya,

 

"I've been asked if the PMO (Prime Minister's Office) was behind the Malaysian Expose because people wanted to believe that Najib Razak is doing this. I said I wasn't privy but the approach neither look nor sound like PMO, to me. More and more, though, the blog looks like it's run by people who don't really know the fundamentals of how the currency market works, let alone its intricacies and intrigues!

So if you ask me, I'm as inclined to believe that it could be a Black Op by Anwar's hit men and women like Rafizi Ramli. Why? Well, to discredit the Prime Minister and the blogs that support him, of course! For one, USD1.4 billion to short the ringgit from August last year to January 2015 is such a fantastic sum. Fantastically small, that is. Miniscule. You need ten times that amount to cause a ripple." ->KLIK<- a="">

HE!HE!HE! Kita mungkin berSETUJU dengan apa yang diKATAkan oleh DATUK Rocky Bru.. Mungkin jugak ini ialah 'COVERLINE' kepada AGENDA tertentu? Ish.. Takkanlah BUDAK-BUDAK PTD kat PMO begitu takde KERJA hingga memandai-mandai BUAT 'COVERLINE' yang tak BERAPA nak jadik nih? BUDAK-BUDAK PTDkan selalu 'BUSY' pasal mereka di'HIRE' oleh para JUSA yang mengHARAPkan 'FULUS' yang mereka dapat melalui TENDER-TENDER tertentu akan berTERUSan selepas mereka PENCEN kelak.. Sebab itulah PMO memerlukan para 'PUNAH-Sihat' dari luar KHUSUS untuk 'GUIDE'kan BUDAK PTD dalam OPERASI sebegini..


 

Namun begitu, kita TIDAK menolak USAHA untuk mengaitkan dengan NAMA TUN ini memang berTUJUAN untuk 'COVERLINE' beBERAPA AGENDA mereka yang BUSUK lagi meMUDARATkan NEGARA.. Jika anda INGAT BALIK, setiap kali TUN DR. Mahathir berSUARA, pasti akan diWUJUDkan KISAH DONGENG untuk memBURUKkan dan menDIAMkan beliau.. Apakah kita LUPA dengan KISAH ini?

1) KISAH VIDEO VK LINGGAM YANG TIMBUL SEMASA TUN MENGKRITIK PENTADBIRAN MERTUA DAN MENANTU 'BABAH' DAHULU?

2) KISAH KAD PENGENALAN DAN KEWARGANEGARAAN PALSU DI SABAH JUGAK UNTUK MENUTUP MULUT TUN YANG MENGKRITIK KERAJAAN PADA MASA ITU..

Kali ini dengan KISAH 'AH-Beng' yang mengKHIANATi NEGARA mengGUNAkan KRITIKkan TUN pulak? Err.. Tak nak WUJUDkan SURUHANJAYA DiRAJA lagi ke?

 


HE!HE!HE! SeBENARnya bukan MASALAH pun bagi kerajaan untuk menangani apa yang diLAKUkan oleh TAIKUN 'AH-Beng' tadi.. Namun demikian, mungkin kerana pada MASA yang SAMA kerajaan TAKUT diLIHAT GAGAL menJAWAB segala perSOALan yang diBANGKITkan oleh TUN, maka diUBAHlah sedikit 'MODUS-Operandi' mereka agar dapat "KILLing 2 BIRDs with 1 STONE!".. Tak BAIK macam tu.. RAKYAT bukannya BODOH macam mereka yang memerlukan 'PUNAH-Sihat' kat PMO tuh.. Ada yang lagi HEBAT tapi memilih tak nak jadik 'PUNAH-Sihat' pun! Cr

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.