Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Monday, February 2, 2015

Gambar Terkini TS Jins Samsuddin yang mengidap parkinson.


Gambar terkini Tan Sri Jins Samsuddin ini telah membuatkan ramai penggiat seni serta peminat industri hiburan tanahair berasa sedih. Menurut maklumat, Jins Samsuddin kini menderita penyakit parkinson sehingga beliau sukar untuk bergerak kemana-mana.

Tan Sri Jins Shamsuddin yang lahir pada 5 November 1935, merupakan seorang pelakon, penggiat seni, pengarah filem serta senator Malaysia. Atas bimbingan Tan Sri P. Ramlee, beliau telah berjaya menjadi seorang pelakon yang terkenal pada tahun '50-an dan '70-an.

Dilahirkan sebagai Mohamed Zain Shamsuddin di Taiping, Perak, nama Senator Tan Sri Jins Shamsuddin kini terpahat sebagai legenda yang masih gigih menyumbangkan usaha dan tenaganya dalam pembangunan industri filem Melayu sehingga hari ini.


Marilah kita sama-sama berdoa supaya beliau dikurniakan kesihatan yang baik serta sentiasa dilindungi oleh Allah SWT. - Utaranews.com

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.