Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Saturday, April 12, 2014

PAS Berdondang Sayang Di Melaka - Wal Harammu Wal Halalku


Sejak bila Lajnah Kebudayaan Dan Kesenian PAS bersifat terbuka dengan muzik yang bercampur gaul di antara lelaki dan perempuan? Yang dulu menjadi haram kepada mereka kini sudah bertukar menjadi haram. Ibarat pepatah, Wal harammu Wal Halalku, haram bagimu tetapi halal bagiku. Bukan setakat berdondang sayang, malah mereka turut mewar-warkan di dalam lidah rasmi PAS, Harahdaily, di sini.


Eloklah PAS hendak menganjurkan acara kesenian dengan menterjemahkan konsep kebudayaan dan kesenian dengan nafas agama. Mungkin selepas ini PAS akan lebih terbuka dengan irama lain seperti sentimental, pop, jazz maupun dangdut. Cumanya, kita berharap tindakan berdondang sayang ini bukanlah bermotifkan politik untuk mengambil hati orang-orang Melaka untuk mendekati PAS. Syabas kerana PAS mula mengotakan slogan mereka iaitu 'PAS For All'. Takbiiir! 

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.