Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Monday, September 8, 2014

Undi cina Gerakan tak tarik, tapi mahu Melayu tak undi UMNO?
Dahlah Gerakan belum tahu boleh dapat tambahkan undi kaum cina tapi kini menolak undi untuk BN. 

Ni bodoh ke atau sombong. Atau sabotaj?
Mana tidak, Perkasa dianggotai oleh orang Melayu yang merupakan tiang sokongan UMNO. Bukankah ini satu sabotaj terhadap UMNO demi untuk agenda liberal gerakan yang belum pasti membantu tambah undi BN.

Kata-kata Dato Ibrahim Ali selaku Presiden Perkasa tu satu hal.

Faham benar Ibrahim ali kerana ia mungkin wayang dan satu cara dia memberi tekanan ke atas Dato Najib untuk isu yang mana 189 Bahagian UMNO kini mahu dikekalkan Akta Hasutan dan dikembalikan SIA kerana SOSMA dilihat sebagai lemah.
Pastinya Ibrahim Ali tidak mahu undi PKR dan DAP. Bagi Ibrahim ali yang pernah bertanding atas tiket PAS dan pusing tinggalkan PAS, agak susah dan merendahkan maruahnya untuk kembali sokong PAS.

Entahlah tapi kalau Ibrahim Ali mahu mulakan parti baru, itu dah lain cerita .... 

3 comments :

Anonymous said...

Mana si PENDATANG KAPIRDAJAL GerakanKANGKANGBABI mahupun MCACELAKA tak makin naik muak - dahlah perangai sebiji mcm. DAPBANGKAI - kerana PM-LIBERAL-elit yg. dilahirkan dgn. sudu 'emas' kita asyik nak TUNDUK pd. mereka!

Sedangkan BUMIPUTERA Islam/Melayu serta BUMIPUTERA lain, masih ramai MERANA-MISKIN; mahupun yg. pertengahan pun, tak mampu miliki rumah; apalagi jenerasi muda akan dtg. sebab TANAH PUSAKA nenek moyang kami ini asyik TERGADAI kat PENDATANG/warga asing KAPIRDAJAL terutamnya bawah program-HARAM-KEJADAH "Rumah Keduaku"! Sedangkan pemilikan TANAH/rumah sebenaqnya adalah antara aset plg. terpenting untuk setiap insan, sebab itu jugalah kenapa si ZIONIS/Israel-JAHANAM sampai asyik MERAMPAS tanah pusaka BUMIPUTERA ISLAM Palestin!

Lihat anak-beranak BUMIPUTERA Islam/Melayu kita yg. amat miskin ini termasuk dua anak OKU, yg. terpaksa MENUMPANG serta dua anak terpaksa berhenti sekolah – mana rumah mampu milik pd. mereka mahupun bantuan PERCUMA -PERUBATAN-BIASISWA, serta juga bantuan OKU?! Mengapa mereka terpaksa MENUMPANG/MENGEMIS di bumi PUSAKA nenek moyang sendiri sedangkan bangsa PENDATANG/warga asing terutamanya yg. kaya-raya boleh hidup begitu MEWAH di sini?! Lihat di - http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140908/dn_22/Akibat-kemiskinan-Nur-Fatin-Islamiah-lupakan-alam-persekolahan , Akibat kemiskinan, Nur Fatin Islamiah lupakan alam persekolahan!

Sudah tiba masanya legasi PENIPUAN dari zaman PENJAJAH-PUAKA British-ZIONIS ditentang habis-habisan dan diperbetulkan – supaya tidak akan ada lagi setiap BUMIPUTERA yg. terpaksa MENGEMIS/MENUMPANG di bumi PUSAKA kami sendiri, termasuk setiap jenerasi akan datang!

Datuk-nenek aku kerja kat sawah padi/toreh getah – meninggal waktu muda akibat kerja keras ni; tapi bangsa Islam/Melayu boleh dituduh ‘malas‘ oleh PENJAJAH/PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL?! Dasar si BINATANG-BUAS!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Kesultanan Islam-Melayu (yg. berjuang demi ISLAM/umatnya yg. miskin-tertindas), Bahasa Melayu, hak BANGSA BUMIPUTERA Islam/Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari PELBAGAI bangsa yang hormat ISLAM, serta bangsa dan hak Bumiputera [BUMIPUTERA juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation peoples/Tribal peoples – maka istilah “(SATU) BANGSA Malaysia“ sebenaqnya adalah PALSU].

Anonymous said...

PEMBETULAN: (perenggan pertama)

Mana si PENDATANG KAPIRDAJAL GerakanKANGKANGBABI mahupun MCACELAKA tak makin naik muka - dahlah perangai sebiji mcm. DAPBANGKAI - kerana PM-LIBERAL-elit yg. dilahirkan dgn. sudu 'emas' asyik nak TUNDUK pd. mereka!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

Tengok lagi GERTAKAN PENDATANG GerakanKANGKANGBABI, kali ini pd. YAB Tun Abd. Hamid pula - kerana YAB Tun Hamid kita begitu BERANI memperjuangkan KEBENARAN sejarah KEMERDEKAAN Tanah Melayu dari zaman si PENJAJAH British-ZIONIS-BINATANG BUAS - oleh nenek-moyang BUMIPUTERA Islam/Melayu kita, dari zaman Dato Bahaman, Dato Sagor, Dato Maharaja Lela, Dol Said atau Tok Janggut lagi - yg. asyik diLUPAkan akibat nak jaga hati bangsa PENDATANG-tak-sedaq-diri! Makin KURANG AJAQ betullah si GerakanKANGKANGBABI ni!

lihat di - http://helenang.wordpress.com/2014/09/07/parti-gerakan-tuntut-bekas-ketua-hakim-negara-tun-hamid-pohon-maaf/ , Parti Gerakan tuntut bekas Ketua Hakim Negara Tun Hamid pohon maaf!

Makcik Sambal Belacan.

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.