Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Thursday, May 7, 2015

[VIDEO][PKR GANAS] Tumbuk Menumbuk di PRK Permatang Pauh


Keadaan di depan Pusat Mengundi Sek Keb Permatang Tok Kandu juga panas. FRU dikerahkan ke tempat kejadian utk mengawal keadaan.
Juga dimaklumkan seorang anggota polis dilaporkan cedera akibat perbuatan ganas penyokong PKR.


Berlaku pergaduhan antara penyokong BN, PKR dan pihak polis di sebuah sekolah di Permatang Pauh.

Ia menyaksikan terdapat penyokong yang cedera semasa pergaduhan itu telah dihantar ke hospital.

Puluhan anggota polis antirusuhan berkawal di hadapan sekolah tersebut.

Seramai kira-kira 200 penyokong BN dan PKR berada bertentangan jalan di sekitar Tanah Liat.

Video di bawah menunjukkan Pemuda PKR  memukul penyokong BN dengan topi keledar di SMK Guar Perahu. PKR betul-betul main politik ganas dan samseng dalam PRK kali ini.
Video di bawah pula menunjukkan berlaku kekecohan apabila penyokong PKR menumbuk penyokong BN.

"The altercation earlier near SMK Guar Perahu becomes heated after a PKR supporter threw the first punch at an Umno supporter. The police however broke up the fight." lapor KiniTv.  


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.