Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Monday, March 25, 2013

Antara Bukti Penglibatan Anwar Dalam Kes Ceroboh Lahad DatuPetikan daripada http://www.tuarantv.com


Before, aku ada buat entri tentang Dalang Di sebalik Percerobohan di Lahat Datu.. Dalangnya telah pun dikenalpasti, sekarang antara percaya atau tidak itu terpulang dengan pilihan masing-masing..


Cuma bagi aku, aku tak akan dapat duduk senang selagi tak dapat cari jawapan.. So benda ni memang dah menghantui pikiran aku sejak hari pertama pencerobohan sehinggalah beberapa malam sebelum aku publish  previous entry pasal en DALANG ni.. And latest yang aku dapat dari beberapa blog yang mendedahkan bukti atas dakwaan ini..

Malaysian security forces have surrounded about 100 armed men believed to be from a breakaway rebel faction in the southern Philippines, Malaysian police and a government official said on Thursday, but a Philippine official said they were unarmed Filipinos who had been promised land. -Reuters, Thu Feb 14, 2013 4:20am EST


 Macam yang aku highlight dalam petikan tu, HAD BEEN PROMISED LAND.. So, pencerobohan ni memang sesuatu yang dirancang or what? Konspirasi? My answer is YES.. Tapi siapa pula man behind the scenes yang menjanjikan tanah kepada penceroboh ni?
Mungkin kan?..
Another Philippine military officer said the men were followers of the heirs of the Sultan of Sulu - an island group off the southern Philippines - who had been invited to Sabah by a Malaysian opposition politician to discuss land issues. - Reuters, Thu Feb 14, 2013 4:20am EST
Macam yang aku highlight dalam petikan tu, HAD BEEN PROMISED LAND.. So, pencerobohan ni memang sesuatu yang dirancang or what? Konspirasi? My answer is YES.. Tapi siapa pula man behind the scenes yang menjanjikan tanah kepada penceroboh ni?Begitu juga dengan laporan akhbar The Manila Times yang bertarikh 16 February 2013, turut mengaitkan pemimpin tertinggi Pakatan Rakyat dengan kes pencerobohan ini..DSAI mungkin boleh menafikan tentang penglibatannya kerana kelihatan agak sibuk dengan kempennya di SABAH.. Jalan terbaik adalah menghantar wakil ke sana untuk urusan " kemasukan tetamu " ke Lahad Datu.. Dan calon yang paling sesuai untuk " melaksanakan misi " ini adalah Timbalannya dalam Pakatan Rakyat..
Menurut hemat aku, ini hanya sebahagian dari pendedahan. Mungkin saja terdapat bukti-bukti lain yang masih gagal ditemui. Antara percaya atau tidak, itu terpulang kepada individu yang membaca..
~ sumber ~

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.