Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Sunday, March 31, 2013

Harakahdaily Sahkan Lelaki Itu Adalah Anwar ?Harakah Daily pagi tadi dikesan menyiarkan berita bertajuk Gambar ‘Anwar’ bercumbu dengan lelaki mula beredar. Namun, entah mengapa dalam beberapa jam, entri berkenaan telah ditarik balik.

Apakah Editor Harakah bimbang kena saman kerana mengesahkan Anwar Ibrahim memang dalam gambar-gambar gay yang tersebar di internet sejak malam tadi.

Yang dipersoalkan Harakah Daily hanya dalam bentuk ‘Anwar’ ….apa maksud ada dua tanda tu? Kononnya itu bukan Anwar…?

Kalau tidak mahu mengesahkan itu Anwar, sepatutnya Harakah guna tajuk lain seperti ‘satu lagi serangan ke atas pembangkang’.

Itu contohlah…tapi bila terus bagi tajuk Gambar Anwar ...


Maka itu sudah mengesahkan.


Tahniah kepada Harakah Daily kerana untuk sekejap membuktikan diri mereka memang ada kebebasan media yang sering dilaungkan dan tidak bimbang untuk bercakap yang benar.

Sebentar sahajalah…lepas tu berita tersebut hilang terus.
No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.