Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Friday, March 15, 2013

Wikileaks Dedahkan Penglibatan Anwar


Wikileaks Dedahkan Penglibatan Anwar Ibrahim Dengan Misuari.

http://1.bp.blogspot.com/-pe7C_MqNbL4/UT3fnHvroWI/AAAAAAAAVoc/_p2By9tiE7g/s1600/556936_304610323001316_296169258_n.jpg

              
RM6 juta adalah sebahagian kos yang dibelanjakan oleh SUARAM untuk membiayai pengganas Kiram yang menceroboh Sabah dan membunuh enam orang anggota keselamatan negara. 


Tanpa bantuan kewangan pengganas ini sudah pasti tidak akan mampu membeli senjata yang moden kerana harganya yang sangat mahal. 


Siapa yang pernah berkhidmat di SUARAM?http://2.bp.blogspot.com/-nAG06FJzIaY/UT3gegfiu1I/AAAAAAAAVok/wAkgjMBgqSM/s1600/Untitled.jpgDua orang yang bergaris merah di atas adalah antara mereka yang berada dalam organisasi SUARAM (baca sini). Mereka turut berada di Manila pada 7 - 9 Februari 2013. Apakah mereka terlibat sama dengan apa yang berlaku di Lahad Datu?Petikan dari Mynewshub:

"Kemampuan memiliki senjata untuk penembak tepat adalah antara yang paling memeranjatkan.
M-16, M-14 – Rifle untuk penembak tepat, Light Machine Gun – LMG, General Purpose Machine Gun – GPMG, M203 – grenade launcher, AK47, Bom tangan (dipercayai dimiliki kumpulan berkenaan), Rocket Propelled Grenade – RPG (Anti kereta kebal) antara senjata yg dipercayai di gunakan oleh pegganas ini.
"Ini kerana rifle penembak tepat yang paling murah pun dikatakan berharga RM60,000 satu unit.

"Malah ada yang mencecah harga RM200,000 ke RM300,000 dan sehingga lebih RM1 juta (jarak tembakan melebihi 5 kilometer).," lapor laman itu lagi. 

Sebelum ini telah terdedah beberapa bukti penglibatan Anwar dalam kes di Lahad Datu. Ianya bukan tuduhan rambang tetapi berasaskan laporan perisikan dan olahan daripada media asing (baca sini).

Penglibatan Anwar,Tian Chua dan Sivarasa makin hari makin terdedah, penafian dan diversi isu digarap dan dilemparkan seluas mungkin. Matlamat Anwar hanya mahu mengkambing hitamkan pengganas Sulu semata mata mahu membuktikan bahawa negara tidak selamat dibawah pemerintahan BN.
Terkini Wikileaks mendedahkan bahawa Nur Misuari telah merancang untuk menyerang Sabah seawal 2007. Setelah mendapat bantahan daripada pentadbiran Tun Abdullah Badawi pada ketika itu,Nur Misuari telah membatalkan hasrat beliau untuk menyerang Sabah.
http://4.bp.blogspot.com/-bL7nonNIqOQ/UT3iP8zGqII/AAAAAAAAVo0/vu6cYRKGd_Q/s1600/nur+misuari+++sultan+Jamalul+kiram+III.jpg

Maklumat yang didedahkan oleh juga menyatakan Anwar mempunyai hubungan yang rapat dengan Nur Misuari. Malah turut mendedahkan Anwar beberapa kali mengadakan pertemuan dengan Nur Misuari.
http://4.bp.blogspot.com/-nVCQLcUjX_8/UT3iiTizkfI/AAAAAAAAVo8/nGVG6LddQaY/s1600/mole-lahad-datu-ANWAR-IBRAHIM.relatedimage.jpg

Mengapa Sabah begitu penting ?

Sabah mempunyai simpanan minyak dan gas yang menyamai Kuwait. Dianggarkan pada tahun 2011 Sabah mempunyai simpanan minyak sebanyak 1.5 billion tong dan simpanan gas sebanyak 11 trillion kaki padu, dengan dua telaga minyak yang baru di jumpai di perairannya. 
Buat masa ini Sabah mempunyai 15 buah telaga minyak yang menjana 192,000 tong sehari bersamaan RM53 juta sehari. Kekayaan Sabah ini mampu menarik sesiapa sahaja untuk cuba mendapatkan Sabah. Patutlah Anwar menyanyi dan sebut "Sabah Nak Hilang"?

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.