Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Thursday, March 28, 2013

ANWAR BAYAR PORTAL SEKS BEBAS UNTUK #FITNAH PM @NAJIB RAZAK?
Rilek, jangan terkejut dengan tajuk kat atas tu, cuba baca sampai habis. Tajuk tu nak pancing, cai Pakatan baca blog ni, biar puak tu tahu portal yang mereka rujuk tu betul ke tak!

Dari kebelangan ni blog-blog Pakatan termasuk hamPas hijau sudah mula menyerang Perdana Menteri dan menuduh mengikut kenyataan dari satu 'media antarabangsa' yang belum tentu sahih infomasinya. Takpa, baca dulu artikel dari Keldaiandaily kat bawah tu,

Media antarabangsa mendedahkan perbuatan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengupah media Amerika Syarikat untuk memburuk-burukkan reputasi Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim.
 “Bayaran dibuat kepada beberapa wartawan konservatif Amerika yang bekerja di Huffington Post, San Francisco Examiner, Washington Times, Natinal Review dan Red State.
 “Maklumat diperoleh Jabatan Keadilan yang difailkan bawah Akta Pendaftaran Agen Asing untuk menyerang tokoh pro-demokrasi itu. Kempen itu bermula Mei 2008 hingga April 2011 dan ia diketuai oleh Joshua Trevino.
 “Trevino menerima bayaran USD389,724,70,” tulisan portal BuzzFeed bertarikh semalam, dipetik .
 Mengikut portal itu, antara 10 nama yang terlibat memburuk-burukkan nama Anwar ialah Ben Domenech; Pengarah Pusat Demokrasi Amerika, Rachel Ehrenfeld; Editor majalah Commentary, Seth Mandel; Penulis Red State, Brad Jackson dan beberapa nama lagi.
 Ben Domenech, bekas blogger Washington Post menulis mengenai senario politik Malaysia.
 “Tugas saya ialah menulis tentang pergaduhan politik di sana dan memberi pendapat saya sendiri,” katanya dipetik portal berpangkalan di Manhattan, New York itu.
 Naib Presiden Yayasan Dasar Awam Texas, Chuck Devore berkata, ia perkara biasa untuk diupah dan dibayar oleh sumber luar.
 “Ia bukanlah sesuatu yang luar biasa bagi penulis bebas untuk dibayar dari pelbagai sumber, seperti yang dilakukan oleh Trevino,” katanya lapor BuzzFeed.
 Sam Mandel pula mengakui dibayar oleh Joshua dan tidak mengetahui wujudnya entiti lain di belakangnya.
 “Saya penulis blog berkaitan isu Israel dan anti-semitisme. Kemudian Joshua hampiri saya dan memperkatakan tentang Anwar yang membuat komen anti-semitik dan bergabung dengan organisasi anti-Israel.
 “Saya tidak mengetahui ia ada kaitan dengan kerajaan Malaysia dan saya hanya tahu, saya dibayar oleh Joshua,” katanya dipetik  ~ Keadilandaily ~

Saya memang tak boleh jawab benda ni betul ke tak. Tapi kalau ikut firasat, media yang laporkan tentang pembayaran ni pun, bukanlah popular dan mempunyai kredibiliti yang baik. Malah portal Buzz Feed tu diantara portal yang menyokong seks bebas!!

Tak percaya? Tengoklah kat bawah ni,

Jadi tak hairanlah kalau portal Buzz ni menyokong Anwar. Malah kita pun nak tanya juga kat portal LGBT tu, berapa pula Anwar bayar dia untuk kutuk Kerajaan Malaysia? heh..

Kenapa agaknya golongan songsang di Malaysia hatta dunia menyokong Anwar? Saya rasa anda semua tahu jawapannya! Anwar pun sama macam dorang juga!!


Persoalannya ;

Ada ka patut, Anwar bayar portal LGBT Kutuk Kerajaan Malaysia? hahaha.. mereng sungguh!
No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.