Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Monday, March 4, 2013

GEMPAR..!!! : ANAK SENYAP ISU RCI (PATI), RUPA-RUPANYA BAPA SENDIRI PATI. APA CERITA.!Pendedahan menarik daripada sebuah blog berkaitan dengan isu PATI (TAMBUAKAR) yang mengisahkan Pemuda Pas Sabah sebenarnya PATI.

Di atas telah dimuat naik PASSPORT milik Encik Latigu Bin Laando yang didakwa oleh penghantar sms tersebut sebagai bapa kepada Ketua Pemuda PAS Sabah, saudara Lahirul Latigu.

Pengarang ada terbaca artikel daripada blog sabahkini.net yang bertajuk "PAS SABAH MAHU DUA PENULIS ANGGOTAI RCI" dan berikut merupakan antara intipati dalam artikel tersebut;

KETUA PUBLISITI PEMUDA PAS SABAH, MOHD FIRDAUS MOHAMMAD NOR BERKATA DEWAN ITU TIDAK GEMBIRA DENGAN BARISAN ANGGOTA RCI KERANA IA KEKURANGAN PAKAR MENGENAI ISU BERKENAAN

"MUTALIB DAN CHONG TELAH TERLIBAT DALAM MENULIS PENDEDAHAN MENGENAI ISU PENDATANG HARAM DI SABAH," TEGAS MOHD FIRDAUS.

BELIAU BERKATA SEORANG LAGI TOKOH PAKAR YANG PENTING KEPADA PANEL TERSEBUT IALAH TAN SRI SIMON SIPAUN, YANG TELAH MELAKUKAN PENYELIDIKAN TERHADAP TOPIK TERSEBUT KETIKA BERKHIDMAT SEBAGAI NAIB PENGERUSI SURUHANJAYA HAK ASASI MANUSIA (SUHAKAM).

"TIDAK ADA SEORANG PUN YANG TERBABIT DALAM SIASATAN TERSEBUT YANG BENAR-BENAR BOLEH MEWAKILI RAKYAT SABAH," KATANYA.

SOALAN PENGARANG KEPADA PR SABAH

1. SEKARANG APA PENDIRIAN PAS DAN PR ITU SENDIRI TERHADAP ISU INI?

2. BERAPA BANYAK PULA LAPORAN POLIS YANG AKAN DIBUAT TERHADAP PEMILIK BLOK TAMBUAKAR?

3. BERAPA BANYAK PULA LAPORAN POLIS YANG AKAN DIBUAT OLEH AHLI-AHLI PR UNTUK TUNTUT AGAR RCI SIASAT PEMILIKAN IC OLEH PEMUDA PAS SABAH INI?

4. APA PULA ULASAN SAUDARA MOHD FIRDAUS MD NOR TERHADAP ISU INI, ADAKAH BELIAU SENDIRI BERSETUJU JIKA 2 ORANG PENULIS (MUTALIB DAN CHONG) MEMULAKAN SIASATAN SENDIRI TERHADAP STATUS KEWARGANEGARAAN SAUDARA LAHIRUL LATIGU

PENGARANG TIDAK MENOLAK SEBARANG KEMUNGKINAN BAHAWA INI MERUPAKAN PERBUATAN SABOTAJ DARIPADA KALANGAN AHLI PAS SENDIRI. SEPERTI BIASA, PERBUATAN SABOTAJ CALON YANG DISEBUT-SEBUT DARIPADA KALANGAN AHLI DALAM PARTI YANG MENDAMBAKAN UNTUK MENJADI CALON PASTI AKAN BERLAKU. KENAPA PENGARANG BERKATA DEMIKIAN:

1. MUSTAHIL DOKUMEN SULIT SEBEGINI YANG DIKELUARKAN OLEH NEGARA SEBERANG MAMPU DISEBARKAN DAN DIMUAT NAIK OLEH BLOG TAMBUAKAR PADA 07 SEPTEMBER 2012. SELALUNYA DOKUMEN SULIT SEBEGINI HANYA DIKETAHUI OLEH TUAN PUNYA DOKUMEN, AHLI KELUARGA JAUH DAN DEKAT, AHLI PARTI, JIRAN TETANGGA DAN SAHABAT.

2. MOTIF MUAT NAIK JUGA JELAS MENUNJUKKAN WUJUD UNSUR SABOTAJ, DAN TIDAK DAPAT DIPASTIKAN SIAPA PEMILIK BLOG, MUNGKIN AHLI KELUARGA BELIAU SENDIRI YANG TIDAK SEHALUAN DENGAN BELIAU, ATAU MUNGKING JUGA AHLI PARTI PAS ITU SENDIRI YANG TIDAK MAHU PAS DIWAKILI OLEH PEMIMPIN YANG ADA LATAR BELAKANG PATI KERANA KHUATIR RCI YANG DITUBUHKAN AKAN MEMBERI KESAN KEPADA PAS ATAU PR KELAK.

PENGARANG JUGA TIDAK MENOLAK SEBARANG KEMUNGKINAN BAHAWA PERKARA INI MUNGKIN BOLEH DIKAITKAN DENGAN RESPON DARIPADA LAPORAN POLIS YANG BELIAU BUAT TERHADAPPERSATUAN RUMPUN ETNIK SULUK SABAH (PRESS). ITU CUMA ANDAIAN PENGARANG BERDASARKAN KEADAAN POLITIK SEMASA YANG SERING MELIBATKAN PEMUDA PAS SABAH INI. MAKLUMLA BELIAU NI RAJA PUBLISITI TAMBAH LAGI SUDAH DEKAT PRU13.

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.