Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Sunday, March 10, 2013

CEROBOH SABAH (LAHAD DATU) : AQUINO PERCAYA ADA DALANG, TAPI SIAPA YE?Presiden Filipina Pun Percaya Ada Dalang Di Sebalik Tindakan Puak-Puak Sultan Sulu Ceroboh SabahSEPERTI yang kita kata sebelum ini bahawa mesti ada dalang disebalalik tindakan puak-puak kiram menceroboh Sabah menjelang pilihan raya umum. Di filipina pun Presiden negara itu sendiri percaya ada kepala 'konspirator' disebalik tindakan tersebut.

Dalam satu kenyataan dua hari lepas, Presiden Benigno Aquino III berkata apa yang berlaku bukan datang secara sendiri oleh pihak sultan sulu, tetapi percaya ada konspirasi di sebaliknya. 

Katanya, Jamalul Kiram menghadapi penyakit buah pinggang dan nak biayai kos rawatan dialisis dia sendiri pun tak mampu sehingga dibantu sebuah badan amal di Filipina. Bagaimana pula dia boleh sewa bot-bot laju dan hantar anggota tenteranya ke Sabah untuk menawan negeri itu ? 

Sedangkan segala-galanya memerlukan kos termasuk membiayai makan minum askar-askarnya....Berikut adalah kenyataan Presiden Filipina yang dipetik dari Klik sini

Di Filipina Aquino III sudah tentu ada musuh politiknya untuk menjatuhkan kerajaan beliau. Di Malaysia pun sama juga. Ada musuh politik untuk menjatuhkan kerajaan pimpinan Najib. Jadi adalah tidak mustahil jika musuh Aquino bekerjasama dengan musuh Najib untuk menjatuhkan lawan masing-masing dan menggunakan Jamalul Kiram sebagai alat. 

Dalam pilihan raya presiden yang lepas Aquino III mengalahkan siapa ? 

Nak tahu klik sini

Di Malaysia siapa kawan baik kepada orang yang kalah di tangan Aquino III ?

Nak tahu klik sini

Semua dah tahu kan ?

Sekarang pakat-pakat fikir.....dan RENUNG-RENUNGKAN 

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.