Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Sunday, March 10, 2013

Gambar NAJIB-KIRAM EDIT ATAU Gambar SEBENAR ?Pasal pertemuan Najib dengan keturunan Kiram ni, ini  ulasan pasal gambar yang SabahDaily keluarkan ni dengan dakwaan puak-puak UMNO/BN dengan mengatakan gambar tersebut adalah edit.

Tetapi setelah  diteliti semula, berdasarkan kedua-dua gambar ini sebenarnya adalah gambar asal atau gambar ori. Sebab apa, pertama gambar keturunan Kiram ini memang hampir sama, tetapi struktur/pose badan dia sebenarnya berbeza dalam kedua-dua gambar. Begitu juga dengan pencahayaan pada kedua-dua gambar.Tetapi menyebabkan aku lebih yakin gambar kedua-dua ini tulen adalah gambar kerusi makan belakang najib tu dengan kerusi makan perempuan dalam PIC ASAL tu sama la pulak. Ya, kedua-dua gambar ini sebenarnya diambil pada majlis yang sama.

Aisehhh...sama la kerusi tu kan..kan..kan. Opss..mungkin ada yang nak kata kerusi dalam kedua-dua gambar ini mungkin dibeli di kedai yang sama kan..

Haaaa...hahaha..
Hahahaha...


sumber

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.