Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Saturday, June 8, 2013

Dr M adalah ketua Briged DDD, dakwa DAP

DAP menuduh Dr Mahathir Mohamad adalah ketua Briged DDD (Demonize Destroy DAP), mengikut laporan Roketkini memetik ketua Biro Publisiti Tony Pua kelmarin.

Di samping itu, Lim Kit Siang juga menggaitkan suratkhabar Utusan sebagai terlibat dalam komplot DDD tersebut.


Tuduhan DAP rasis oleh Mahathir cuba perlekeh kebolehan berfikir Melayu

http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/kit-siang-utusan-malaysia-hired-serial-liars-for-umnos-anti-dap-plot

DAP beriya-iya menuduh lawan mereka sebagai pelampau, rasis dan pembohong.
Sekarang Dr M pula yang dituduh sebagai “ketua briged” gerakan Pelampau-Rasis-Pembohong ini.

leeyouhinchurolandhannahyeoh
Lee You Hin, Ketua Pemuda MCA Kelana Jaya


Iblis Kristian ganti lambang Umno yang di’ubah’

DAP menuduh Dr M kononnya mahu memusnahkan parti pembangkang tersebut walhal pada hakikatnya ia parti-parti Cina BN yang sudahpun dimusnahkan oleh DAP sendiri.

DAP juga mendakwa ada wujud sebuah briged DDD diketuai Dr M yang bertujuan memomokkan (“demonize”) parti mereka.

Padahal ianya mantan perdana menteri itu yang diberi jolokan “the devil we know” oleh parti pembangkang itu.

GoogleSnapshot

Sementara itu, lambang Umno di’ubah’ bentuk untuk menyerupai syaitan — lihat bawah. Wajah iblis yang bertanduk dua, berekor serta memegang ‘pitchfork’ (senjata serampang tiga) adalah berdasarkan gambaran iblis mengikut lukisan dunia seni Kristian.

DAP menuduh Utusan sebagai mengepalai briged penipu dan pembohong media tetapi sekarang yang diburu polis berhubung siasatan menghasut dan memfitnah adalah pencacai-pencacai media sosial pro-DAP.

Star Editor's Choice (TheStarEC) on Twitter 2012-12-30 21-08-17


Kurang ajar

Beberapa orang wanita Cina ditahan polis baru-baru ini kerana bersikap biadab terhadap Yang DiPertuan Agong.

Awal tahun ini di Pulau Pinang, seorang lelaki Cina menunjuk isyarat tangan lucah kepada Raja Permaisuri Agong tatkala sambutan musim perayaan Tahun Baru Cina. Lelaki tersebut adalah seorang pemilih yang mendaftar untuk mengundi di Subang Jaya.

Dr M berkata dua hari lepas di blognya: “Hatred of the Malays was whipped up through the slogan ‘Malaysian Malaysia‘ …”.

Komen oleh seorang pembaca Malaysiakini pada rencana ‘Report lodged against Dr M’s ‘racist‘ blog posting‘ – lihat screenshot bawah – berkata “C’mon la. The rural Malays must be very STUPID TO BELIEVE MAHAKUTTY.”

Pandangan pembaca Malaysiakini itu bahawa orang kampung “bukan bodoh” untuk mempercayai Dr M adalah mirip kepada kenyataan akhbar DAP yang menyebut “Mahathir cuba memperlekeh kebolehan berfikir Melayu” (lihat Roketkini, atas).

Report lodged againt Dr M's 'racist' blog posting - Malaysiakini 2013-06-07 18-09-44

Nyata sekali para penyokong DAP kurang berhemah apabila mereka meletakkan komen-komen mereka di alam siber (lihat screenshot atas).

Mereka mempelajari sikap ini daripada politikus evangelis DAP yang dikenali sebagai “DAP SuperCyber Bully”.

Dr M telah meneliti bahawa sesiapa yang cuba mempertahankan dasar-dasar kerajaan, contohnya DEB, akan dicop sebagai “rasis” oleh Cina DAP.

Twitterhannahyeoh Perkasa = UMNO = Utusan

Pendokong dakyah Jerusubang

Siapa atau pihak manakah yang berupa penyokong kuat DAP SuperCyber Bully?

Cuba dengar apa yang bekas pengarang kumpulan Utusan Zam kata: “Sikap prejudice Ketua Pengarang akhbar The Star terhadap Utusan Malaysia“.

Kenapa badan-badan kerajaan masih lagi mahu beriklan dengan The Star?

Baca juga:


Credit For :Helen Ang


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.