Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Friday, June 7, 2013

JAMBATAN KEDUA PULAU PINANG RUNTUH, CHINABENG HAPRAK GUAN ENG JANGAN CUBA LARI DARI TANGGUNGJAWAB!!!


Apalah agaknya yang sedang difikirkan oleh kepala haprak Chinabeng yang bernama Lim Guan Eng sekarang ini?

Tentu dia tercari-cari alasan untuk menyalahkan Kerajaan Persekutuan, UMNO dan Barisan Nasional di atas bencana yang menyebabkan beberapa orang terbunuh apabila jambatan kedua Pulau Pinang, runtuh secara tiba-tiba.

Semua orang tahu, Chinabeng tu sangat bijak memberikan alasan. Kalau dia dah terdesak sangat, tanpa malu-malu dia akan salahkan sistem atau perisian sepertimana dia menyalahkan EXCEL apabila pengundian ahli jawatankuasa DAP tidak lama dahulu, dipertikaikan oleh ahli-ahlinya sendiri.

Chinabeng rambut belah tepi tu nak cakap apa lagi agaknya?

Takkanlah dia nak kata CERGAS MURNI SDN. BHD yang dipilih sendiri oleh PENANG DEVELOPMENT CORPORATION yang dipengerusikannya sendiri sebagai kontraktor untuk kawasan yang runtuh tersebut, telah dirasuah oleh UMNO agar membeli perkakasan tidak bermutu atau sengaja membuat pembinaan yang boleh membunuh sesiapa sahaja yang melalui kawasan berkenaan?

Takkanlah Chinabeng rambut belah tepi itu nak kata, dia tidak terlibat sebenarnya dan pemilihan Cergas Murni Sdn. Bhd. selaku kontraktor telah dibuat oleh Ketua Menteri sebelumnya sepertimana helah dan alasan-alasan yang kerap diberikannya untuk melarikan diri?

Atau barangkali kali ini juga salah EXCEL?

SPRM perlu MEMASANG TELUR mereka dan melakukan siasatan terperinci mengapa kemalangan yang telah membunuh rakyat Malaysia itu boleh berlaku. Peguam Negara yang cukup ranggi kalau melibatkan para pemimpin UMNO dan Barisan Nasional perlu segera bertindak dengan menyeret Lim Guan Eng selaku Ketua Menteri Pulau Pinang untuk memberi keterangan di mahkamah.

Takkanlah sebab beli rumah di bawah paras harga pasaran, Gani Patail bukan main lagi memberikan penjelasan panjang lebar, tetapi apabila melibatkan kepentingan awam dengan wang pembayar cukai digunakan secara terang-terangan untuk kerja-kerja yang akhirnya membunuh rakyat itu, Gani Patail buat-buat pekak badak dan buta mata?


Kalau SPRM boleh serbu pejabat Ho Hup Construction untuk mendapatkan dokumen berkenaan pengubahsuaian rumah isteri kedua Gani Patail dan kemudian dokumen-dokumen tersebut hilang begitu sahaja, takkanlah SPRM tak berani menyerbu KOMTAR dan pejabat Cergas Murni Sdn. Bhd. untuk merampas segala dokumen yang berkaitan?

Baca seterusnya : Di sini


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.