Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Wednesday, June 5, 2013

Gerakan Hina Agung Dan Raja-raja Melayu Secara Tersusunhina agung
Bangsa Cina terus menghina Raja-raja Melayu dan Yang dipertuan Agung secara terbuka kerana mereka merasakan mereka sudah cukup kuat dan undang-undang negara yang telah dikuasai oleh pembangkang tidak mampu berbuat apa-apa terhadap mereka. Hasutan melampau dari DAP yang berfahaman ala komunis merupakan penyumbang terbesar kebiadapan ini.  Sesungguhnya mereka ini sejak dari mula amat memusuhi Raja-raja Melayu kerana ini adalah faktor besar yang menghalang penaklukan dan rampasan kuasa yang sepatutnya berlaku dengan mudah.


Gerakan untuk membentuk keberanian majoriti bangsa Cina menentang Raja-raja Melayu secara terbuka telah dijalankan secara tersusun . Gereja-gereja yang dikuasai oleh DAP telah menghasut penganut Kristian hampir setiap minggu sejak tahun 2008 lagi. Begitu juga suratkhabar The star telah menyediakan kolum khas untuk pemimpin DAP menghasut secara halus.  Gerakan menghasut secara halus dalam akhbar The Star telah disokong secara tidak langsung oleh pemimpin MCA. Ini amat jelas kerana akhbar The Star dimiliki oleh MCA dan penghasutan oleh pemimpin DAP dalam akhbar tersebut bukan satu rahsia malahan banyak blog telah membongkar agenda hasutan ini.


Malahan Redbean Army yang telah dibentuk oleh DAP  menjalankan kerja hasutan secara berterusan dan cukup vokal dalam media social. Mereka ini telah sampaikan maklumat yang berbentuk hasutan ini terutamanya kepada bangsa Cina yang begitu selesa berbahasa Inggeris.  Para facebookers Melayu kebanyakkannya hanya mampu sampaikan informasi kepada bangsa Melayu sahaja yang berkomunikasi dalam bahasa Malaysia.


Rata-rata bangsa Cina yang beragama Kristian dapat menyampaikan kebencian mereka terhadap yang Raja-raja Melayu ini dengan begitu fasih dan lancar  sekali seolah-olah mereka merupakan robot yang telah didoktrinkan untuk menyampaikan kebencian terhadap Raja-raja Melayu.  Mereka bukan sahaja membawa kebencian ini dalam diri. Mereka ini bergerak dengan misi untuk memastikan seluruh bangsa Cina membenci Raja-raja Melayu.


Insiden terbru melibatkan sekumpulan pengguna Facebook bertindak biadab terhadap ucapan Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Abdul Halim Mu’adzam Shah menerusi laman sosial itu. Mereka dipercayai menulis kata-kata itu di laman sosial berkenaan malam tadi sewaktu Yang di-Pertuan Agong menyampaikan titah ucapan sempena ulang tahun keputeraan rasmi Seri Paduka yang disiarkan secara langsung di Radio Televisyen Malaysia (RTM). Dalam titah ucapan itu, Seri Paduka mahu rakyat negara ini akur dengan keputusan Pilihan Raya Umum ke-13 yang telah ditentukan mereka sendiri. Titah Seri Paduka itu dipersendakan oleh seorang pengguna Facebook.


Sebelum ini seorang pemuda Cina telah menunjukkan isyarat lucah terhadap Permaisuri Agung di Lapangan Terbang Bayan Lepas  Pulau Pinang. Beberapa orang pemimpin pembangkang pernah mempersendakan Yang Dipertuan Agong dalam satu majlis istiadat rasmi.Baca seterusnya : Di sini

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.