Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Tuesday, June 11, 2013

TOP URGENT : KERAJAAN MALAYSIA WAJIB HENTIKAN SEMENTARA DAGANGAN DUA HALA DENGAN MYANMAR.


masyarakat islam rohingya di rakhine myanmar makin tersepit.

aung san su kyi yang heboh diperkatakan sebagai hero hak asasi menyepi diri.

kerajaan myanmar dilihat sekadar membiarkan sahaja pembunuhan etnik berlaku.

jika islam bunuh buddha, maka akan kedengaran suara penjongos hak asasi melalak.

tapi bila islam dibunuh secara sistematik di myanmar oleh buddha, semua senyap..

SIAL SUNGGUH !

aku mendesak agar MT UMNO adakan mesyuarat tergempar mendesak kerajaan malaysia HENTIKAN sementara dagangan dua hala malaysia dan myanmar sebagai tanda protes.

pada masa yang sama, najib boleh bertemu susilo,sultan brunei untuk sepakat keluarkan kenyataan mengutuk pembunuhan dan MENDESAK SELURUH NEGARA ASEAN melakukan embargo dagangan dengan kerajaan myanmar SEHINGGA JAMINAN TIADA LAGI KEMATIAN UMAT ISLAM rohingya dikeluarkan sendiri oleh kerajaan myanmar !

jumaat ini gerakkan seluruh umat islam berdemo depan kedutaan myanmar ! melayu umno dan pas SILALAH BERSATU PERTAHANKAN SAUDARA KITA !
Baca seterusnya : di sini

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.