Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Tuesday, January 20, 2015

HAIRAN SUNGGUH!!! DARI MANA LIM.GUAN ENG DAN BETTY CHEW DAPAT DUIT UNTUK MEREKA BERMEWAH-MEWAH


Tuesday, January 20, 2015

HAIRAN SUNGGUH!!! DARI MANA LIM GUAN ENG DAN BETTY CHEW DAPAT DUIT UNTUK MEREKA BERMEWAH-MEWAH?

Lim Guan Eng menggelupur sakan apabila gambar-gambar isterinya telah disiarkan oleh akhbar-akhbar berbahasa Cina, sehinggakan dia melabelkan akhbar-akhbar berbahasa Cina yang sebelum ini lebih banyak memberikan sokongan kepadanya dan DAP sebagai PERKAKAS BN.

Guan Eng telah mengumumkan yang media-media BN dalam laporan mereka tentang isterinya telah dilantik dalam Majlis Perkhidmatan Hartanah oleh Dewan Perniagaan Cina Pulau Pinang sebagai bankrap idea.

Menariknya, tidak ramai yang sedar, LIM GUAN ENG PENIPU BESAR!!!

Perhatikan kronologi dan akhbar-akhbar mana yang buat laporan. Memang pembohong besarlah anak Lim Kit Siang ini!

Kini, timbul pula persoalan, dari manakah Lim Guan Eng memperolehi kekayaan 'MENGEJUT' dalam tempoh 7 tahun menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang, memandangkan sebelum dia menjadi Ketua Menteri dan sebelum DAP memenangi Pulau Pinang, terlalu amat jarang Lim Guan Eng sekeluarga bercuti ke luar negara, apatah lagi Betty Chew, isterinya bermewah-mewah, sehinggakan Lim Guan Eng ketika dia cuba memaksimakan pemanipulasian politik menjatuhkan 'kawan-kawan demi survival kedudukan' dalam UMNO membabitkan seorang gadis bawah umur dari Melaka, dia dikatakan pemimpin rakyat yang serba ringkas, serba zuhud. Malah lakonan itu jugalah yang dibuatnya pada ketika dia mula-mula menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang.

Lim Guan Eng cuba menafikan pembabitan isterinya dalam PCC, namun pembuktian bergambar dan artikel bercetak dari kumpulannya sendiri, lain pula ceritanya. Begitu juga dengan cerita pembabitan Betty Chew dengan PCCC.

Gambar dan berita yang disiarkan ini (RUJUK DI SINI) atau lebih tepat lagi pada Oktober 2013, lebih kurang lima bulan selepas membotakkan kepalanya dalam usaha Lim Guan Eng meraih simpati untuk mendapatkan sokongan DAP mengekalkan kuasa di Pulau Pinang, menunjukkan Betty (dua dari kiri) dengan salah seorang kontraktor hartanah utama yang juga merupakan Pengarah Urusan Hunza Properties Bhd Group, Daisy Ooi melambai ke arah orang ramai dari dalam Rolls Royce tidak berbumbung.

Adakah gambar ini boleh dijadikan bukti untuk menunjukkan betapa 'TIDAK ERATNYA' hubungan Betty dengan taikun-taikun berjenama besar yang sangat kuat pengaruh mereka?

HUNZA adalah pemaju yang telah membangunkan Gurney Paragon Mall. Di dalam gambar tersebut, Betty Chew kelihatan tidak ubah seperti WANITA PERTAMA PULAU PINANG.

Betty Chew, selain menjadi isteri Lim Guan Eng, juga merupakan bekas ADUN DAP dan ahli DAP yang aktif. Dia juga merupakan umpan Lim Guan Eng mendapatkan publisiti menerusi upacara membotakkan kepala beberapa hari sebelum PRU-13. Selepas wayang hebat Lim Guan Eng membotakkan kepala isterinya yang beragama Kristian di dalam kuil Buddha, tarikan dan sokongan kepada DAP membolehkan Lim Guan Eng mengekalkan kedudukannya selaku Ketua Menteri Pulau Pinang dan DAP memerintah Pulau Pinang.

DAP dan Lim Guan Eng tidak pernah berhenti menyerang Rosmah Mansor yang tidak ada sebarang kedudukan atau jawatan dalam politik. Malah mempersoalkan Rosmah yang bersuaminya Orang Besar Berempat Pahang yang sudah sedia kala kaya-raya berbanding keluarga Lim Guan Eng yang datang ke negara ini sebagai imigran dengan sehelai sepinggang dan hanya menunjukkan kemewahan selepas Lim Guan Eng bergelar Ketua Menteri Pulau Pinang.

Justeru timbullah pertanyaan dari mana sebenarnya Lim Guan Eng dan keluarganya memperolehi kekayaan terutama sekali selepas PCCC berusaha menjadi agen tunggal hartanah di Pulau Pinang sepertimana yang dilakukan oleh keluarga Lee Kuan Yew yang menguasai semua urusan hartanah di Singapura termasuklah syarikat guaman tunggal yang menguruskan HDB di negara pulau tersebut?

Permintaan Lim Guan Eng agar isterinya tidak 'diserang' hanya muncul selepas pendedahan dibuat oleh akhbar-akhbar berbahasa Cina tentang kedudukan isterinya.

Banyak misterinya nih!!!cr :The Saviour

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.