Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Sunday, January 18, 2015

Kerajaan Pusat Zalim Nya....Sering Kali Dimainkan Oleh Taksub PR




Berikut adalah salinan resit hospital sahabat saya.

Anak sahabat saya sakit dan terpaksa dimasukkan ke wad hingga melebihi 1 bulan.

Caj sebenar: RM 11,320
SUBSIDI KERAJAAN: RM 10,781

Jumlah yg sahabat saya harus bayar hanya: RM 503 sahaja.

Beruntungnya menjadi rakyat Malaysia. Inilah hakikat negara kebajikan yg sebenar.
Malangnya, definisi negara kebajikan bagi macai PR adalah: Minyak free, kereta murah, tak payah bayar cukai dan dapat lari dari hutang PTPTN. 



No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.