Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Saturday, January 17, 2015

UMNO BODOH? MEMANG BODOH PUN SEBAB TERUS BELA DAN MUDAH DIDESAK OLEH KAUM PENDESAK!!!

Saturday, January 17, 2015

Apabila Khairuddin Abu Hassan, Naib Ketua Bahagian Batu Kawan yang sudah pun muflis pada Mac 2014 lagi menyatakan bahawa UMNO bodoh dan para pemimpinnya bacul, kemudian menyalahkan UMNO di atas kehilangan rumah mewah yang dihadiahkan kepada isterinya selain kemuruduman kewangan dan perniagaannya, sememangnya kenyataan itu bolehlah dilihat sebagai SUATU KEBENARAN.

Khairuddin Abu Hassan sama seperti dalam kes MEJAR ZAIDI (malangnya kedua-dua mereka adalah Melayu yang memperolehi tempat dan kedudukan kerana status Melayu mereka), menggunakan isu yang sebenarnya sekadar dikaitkan untuk menutup kelemahan dan kecenderungan mereka.

Mejar Zaidi dibersarakan oleh TUDM kerana melanggar Peraturan Tentera Udara Diraja Malaysia 1972, manakala Khairuddin Abu Hassan pula cuba mengaitkan 'nasib malangnya' dengan 1MDB. Mejar Zaidi dibicarakan oleh mahkamah tentera, enggan membela diri dan peguambelanya dari PAS, Hanipa Maidin melarikan dan menghilangkan diri, manakala Khairuddin Abu Hassan pula dilihat sebagai salah satu daripada kumpulan pengugut dalam UMNO yang cuba mendapatkan kemudahan bantuan untuk kepentingan peribadi tetapi apabila permohonan ditolak, UMNO dipersalahkan dengan pelbagai tuduhan. UMNO dituduh memufliskan dan merampas harta mewahnya walaupun sebenarnya dia muflis lebih awal dan hartanya dirampas serta dilelong kerana kegagalannya menguruskan kewangannya sendiri. Tempoh muflis dan tindakannya mengapi-apikan 1MDB adalah hampir setahun. Sekaligus, cubaannya untuk membodohkan orang ramai bahawa UMNO yang bertanggungjawab di atas kemusnahannya adalah langsung tidak berasas.

Bodohnya UMNO adalah kerana tidak efektif menjawab mahupun menyerang individu-individu Melayu seperti ini. Sebaliknya UMNO sekadar menjadi pendiam, pasif dan para pemimpinnya kelihatan amat pasrah walaupun ketika pemilihan nanti, akan ada pemimpin yang amat menonjol dengan semangat-semangat Melayunya tetapi selepas menang akan senyap sunyi seperti yang ditunjukkan oleh salah seorang Naib Presiden UMNO.

Kita juga sedang melihat sekarang ini ada juga gerakan yang sedang cuba mengulangi kembali sejarah 2007-2009 yang berjaya menurunkan Abdullah Badawi. Modus operandinya sangat sama!

Anehnya, kumpulan yang sama jugalah gagal menangkis sama sekali serangan demi serangan yang dibuat secara amatur dan novice oleh Pakatan Rakyat. Golongan yang kemudiannya mendabik dada bahawa mereka adalah pengatur, perencana, otak di sebalik pintu dan pelbagai gambaran besar lain, sekadar cukup efektif, kreatif dan mempunyai perencanaan rapi untuk menyerang sosok dalam UMNO tetapi gagal sama sekali, pengecut, hilang telur dan kelu seribu bahasa apabila berhadapan dengan musuh sebenar di medan politik.

Menariknya, kumpulan ini apabila dibelasah, ditegur dan dikritik, akan melenting-lenting seolah-olah mereka tahu serba-serbi. Dan lebih menarik pula, apabila ada faedah daripada UMNO dan pemimpin yang mereka kritik, mereka jugalah yang paling ke hadapan, paling banyak mendapat kemudahan, paling banyak mendapat faedah dan paling pantas merebut 'kek' dengan alasan, mereka serba tahu dan mereka berada dalam kumpulan elit!

Tidak dinafikan, sememangnya terdapat kelemahan di sekeliling Najib Abdul Razak dengan sosok-sosok yang sebenarnya hanya mempunyai nama tetapi tidak berada di dalam dunia yang sebenar. Mereka menjadi penasihat dan mereka juga menjadi pengatur namun apa yang mereka lakukan bukannya menaikkan nama Najib Abdul Razak atau reputasinya disegani mahupun dihormati, bahkan menjadikan Najib Abdul Razak sebagai bahan cercaan dan bahan untuk dicemuh serta dimaki hamun. Namun dengan dokongan daripada kelompok yang perasan mereka elit dan serba tahu ini, keadaan tidak akan menjadi bertambah baik, bahkan kelemahan pada PKR dan DAP, kini menjadi kelebihan kepada kedua-dua parti dari Pakatan Rakyat itu.

Orang UMNO sendiri ternanti-nanti kemunculan Allahyarham Datuk Senu, Allahyarham Jaafar Albar, Tun Mahathir, mahupun Datuk Abdul Wahab Panglima Bukit Gantang yang berkerat rotan berpatah arah dengan Allahyarham Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj di dalam UMNO yang serba lembik dan serba dipenuhi oleh golongan pencari keuntungan besar dan kepentingan peribadi menerusi desakan dan peras ugut mereka.

Tidak keterlaluan kalau dikatakan bahawa hampir kesemua pendesak yang kelihatan amat aktif sekarang, mempunyai kepentingan peribadi yang tidak dipenuhi oleh UMNO dan Najib Abdul Razak, menukarkan sokongan kepada tentangan kerana kepentingan berkenaan sekalipun pada masa yang sama, mereka cuba berlagak konon-kononnya mereka mahu memperbetulkan UMNO.

UMNO tiada salahnya. Yang salahnya adalah para pemimpin di dalam UMNO yang bukan sahaja gagal melihat musuh sebenar, sebaliknya meletakkan golongan berkepentingan peribadi sama ada dalam saf kepimpinan mahupun sebagai tentera-tentera penggalas kasut pemimpin-pemimpin tertentu.

Lebih menarik lagi dalam kumpulan ini ialah KEHEBATAN mereka mengaitkan nama Tun Daim Zainuddin dan Tun Dr. Mahathir kononnya mereka bertindak atas dua nama ini sekalipun sebenarnya, kedua-dua nama ini tidak memerlukan kaedah seperti yang sedang mereka lakukan untuk menggulingkan Najib Abdul Razak kalau benar Daim dan Mahathir ingin melakukannya!!!

Highly credited to The Saviour

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.