Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Thursday, April 25, 2013

Babi Pun Tidak Sebodoh Pakatan

wan-azizah-saman-felda

Sekali lagi laman ini memberi satu konotasi yang cukup biadap dan kurang ajar kepada Pakatan Rakyat selepas tajuk “DAP Haram Jadah, Lim Guan Eng Penipu, ROS Bebal“.

Dalam keadaan semua orang memberi tumpuan kepada pilihan raya umum ke-13 yang akan menjadi detik penentu kepada masa depan negara, menilai manifesto kedua-dua parti, mendengar pandangan para penganalisis politik dan ekonomi; pemimpin Pakatan rakyat sibuk dengan kerja-kerja bodoh yang cuba mewujudkan sentimen tidak senang, hilang kepercayaan kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dan anggota keselamatan.

Cukup-cukuplah menipu rakyat dan menghasut rakyat membenci kerajaan. Sila baca KERAJAAN bukan BARISAN NASIONAL. Bila kita hasut rakyat benci kerajaan ia hanya akan mewujudkan keadaan anarki dan sekelompok pengikut taksub yang tidak lagi menghormati undang-undang.

Kenyataan terbaru Presiden PKR yang mempertikaikan konnonnya ada pengundian awal bagi tujuan penipuan berdasarkan satu bukti kertas undi palsu yang disebarkan oleh penyokong Pakatan di ruang siber.

Wan Azizah yang telah berpuluh tahun mengundi dan menjadi calon sudah tentu tahu bahawa kertas undi yang disebarkan ini adalah palsu. Ini kerana kertas undi tidak akan meletak sebarang gelaran dan pangkat caon seperti mana kertas undi tersebut.


kertasundi
Tapi mengapa dan kenapa Wan Azizah masih mahu mempertikaikan ketelusan berdasarkan kertas undi palsu ini? Tujuannya hanya satu, mahu menghasut rakyat supaya percaya pilihan raya ini tidak telus dan ada penipuan.


Cukuplah wahai Wan Azizah. Dulu kata mahukan ketelusan dengan penggunaan dakwat kekal. Bila beri dakwat kekal, cari pula alasan lain.

undi+pos
Kalau hendak menghasut rakyat mengadakan rusuhan jika Pakatan kalah pun carilah isu besar 

atau bukti kukuh, bukannya berdasarkan kertas undi yang jelas palsu. Kalau hendak buat huru-hara pun buatlah kajian sikit, janganlah tukang propaganda bodoh sangat sampai nak buat kertas undi pun tak tahu.

Babi yang kerja menyondol hari-hari pun tak sebodoh Wan Azizah yang menyondol dalam isu kertas undi palsu ciptaan pakatan ini.

Sumber : Mykmu.net


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.