Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Sunday, April 14, 2013

#GE13 : Suara Keldaian Daily Menipu Kata Orang UMNO Tetak Penganut #PakatanRosak Terbongkar!

"Penyokong Umno tetak petugas Pakatan, letak parang di kepala"  Itulah tajuk yang diletakkan pada laman web rasmi PKR, Keldaian Daily dan mula disebarkan oleh penyokong-penyokong mereka melalui blog dan aplikasi-aplikasi media baru yang lain.

Kalau sesiapa yang terbaca, memang menyimpulkan orang-orang UMNO begitu jahat dan terdesak. Namun, itulah peranan media mereka yang sentiasa mencari isu untuk membawa keuntungan kepada mereka dan bukannya mencari kebenaran sebenar.

Kejadian yang berlaku di Felda Neram 1, Kemaman kononnya disimpulkan oleh "keldaian daily" bahawa 15 orang UMNO datang menyerang seorang petugas mereka di markas mereka.

Banyak rahsia yang sebenarnya disembunyikan oleh mereka iaitu;

1. Mengapakan "si Macai" tersebut di serang ?
2. Siapakah yang mula menampar seorang belia ?
2. Siapakah 15 orang yang menyerang ? Benarkah orang UMNO?
4. Adakah benar jumlah 15 orang yang menyerang ? Mengapa tak sebut 15 ribu orang ?
3. Apakah sejarah dan cerita-cerita lama si MACAI yang diserang yang tidak diceritakan oleh "Keldaian Daily" ?

Baca seterusnya :(Blog RAKTRA)


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.