Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Monday, April 22, 2013

Peruntukan RM5 juta Untuk Setiap Calon Bebas PILIHAN Anwar?


Beberapa calon BEBAS di dalam kategori ELIT dan menjadi PILIHAN Anwar - CASH RM5 JUTA


Bukan semua calon BEBAS adalah orang kecewa. Ada calon bebas yang dapat layanan istimewa daripada calon asal PKR. Ini adalah berita baru yang diterima dari PKR HQ semalam.

Beberapa tangan korporat semalam bersedia memberikan dana khas yang bakal diwujudkan untuk beberapa orang calon bebas yang diharap dapat membawa kemenangan kepada PKR.

Yang peliknya, calon asal tidak dibantu, tapi calon bebas pula yang dibisikkan oleh pemimpin parti untuk berusaha keras mencapai kemenangan. Soal fulus jangan bimbang. PKR HQ akan susun dengan sebaiknya.

Beberapa calon BEBAS di dalam kategori ELIT dan menjadi PILIHAN Anwar adalah seperti berikut:-

Calon BEBAS (PKR) DUN Machang Bubuk
Calon BEBAS (PKR) Parlimen MUKAH
Calon BEBAS (PKR) DUN Balung, Parlimen Tawau
Calon BEBAS (PKR) Parlimen Indera Mahkota
Calon BEBAS (PKR) DUN Karambunai
Calon BEBAS (PKR) DUN Banggi


PKR HQ sendiri tidak faham dengan tindakan mensabotaj calon sendiri. Khususnya di Parlimen Indera Mahkota, Anwar sendiri mahukan Fauzi ditewaskan secukupnya. Apakah ini untuk menghalang lebih banyak perpecahan di kalangan pimpinan PKR Pahang?

Wang tajaan ini akan dihantar dengan tunai. Tidak ada cek. Tidak ada trail. Calon BEBAS yang terpilih akan diberikan wang secara berkala bermula 24hb ini. Tunggu sahaja panggilan daripada PKR HQ.

Ada juga di kalangan jentera kanan PKR yang risau bahawa tindakan ini akan memakan diri. Anwar tidak ada pilihan. Dia perlu membantu di mana yang perlu. Ada calon PKR sendiri yang perlu ditanam hidup-hidup secara politik.

Anwar bosan nak layan orang yang kuat argue seperti Fauzi. #IniKaliLah


Sumber : GELAGAT ANWAR
No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.