Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Tuesday, April 23, 2013

Video - Hebatkah Husam Dimata Putrajaya, Ustaz Budak Ada Ceritanya


Mempergunakan Islam dan berlagak seolah-olah arif dengan Islam sudah menjadi tabiat pemimpin Pas, namun perlu diketahui bahawa ilmu itu hendaklah berada didalam hati bukannya berada diatas kertas.

Kerana jika ilmu hanya berada diatas kertas, kita khuatir keberanian seseorang untuk menjadi Imam solat disesebuah masjid itu terlakon dengan aksi menangis bilamana surah yang dibacakan olehnya gagal disambung disebabkan terlupa mengingatinya.

Hal ini pernah berlaku disalah sebuah masjid di Kelantan, dilaporkan seorang pemimpin Pas yang beraksi sebak ketika mengimamkan solat pada bacaan surah yang tidak sepatutnya sebak, sehingga hari ini masih menjadi perbualan penduduk disekitarnya.

Namun apakah peristiwa sebak itu akan berulang di masjid Putrajaya pula ? Anda Mampu Mengubahnya -
No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.