Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Thursday, April 4, 2013

PANASSS - JENDERAL CABUT KELUAR NEGARA DAN KISAH-KISAH JENDERAL EXPIRED


Sebelum ini, Jeneral Nyanyuk Jack Palance sudah kecut perut ekoran tindakan NGO Jaringan Melayu Malaysia (JMM) membuat laporan polis mengenai tindakannya yang telah membocorkan rahsia ketenteraan didalam ceramah-ceramah politik yang diberikan.


Hahaha... Pembohongan Jeneral Nyanyuk PKR yang kononnya telah menjadi HERO dalam menyelesaikan insiden Sauk terkantol lagi. Sebelum ini Tan Sri Md Hashim Hussien dikritik hebat kerana sanggup memanipulasi kes insiden Lahad Datu demi kepentingan politik pembangkang yang disertainya. Beliau telah menyamakan insiden Lahad Datu dengan insiden Sauk telah dikritik hebat malahan ada yang menggelarkannya sebagai Jeneral Bangang.

Come on lah.. Orang awam pun rasanya boleh fikir dengan lurus bahawa kedua-dua insiden tersebut adalah berbeza dari sudut command, taktikal dan target.

 


Dalam komennya mengenai insiden Sauk, beliau dengan bongkak dan CONFIDENTnya mendakwa:

"WE ACTUALLY MANAGE TO RESOLVE THE PROBLEM IN FOUR DAYS"

Jeneral Nyanyuk Jack Palance (Bersara)

Fuuuuiiyyooooo.....

Tetapi, wira negara sebenar dalam insiden Sauk iaitu bekas Panglima Medan Tentera Darat, Lt jen Datuk Seri Mohd Zaini (Bersara) menempelak kenyataan Jeneral Nyanyuk Jack Palance. Rupa-rupanya Jeneral Nyanyuk Jack Palance tidak berada di lokasi insiden Sauk tetapi sudah siap sedia ke luar negara!


Saya tidak pasti tujuan beliau ke luar negara, tetapi anda bayangkanlah...

Dalam pada masa negara dikejutkan dengan tindakan kumpulan Al Maunah mencuri senjata dari kem tentera dan mahu melancarkan serangan terhadap Yang Di Pertuan Agong, Jeneral Nyanyuk Jack Palance cepat-cepat packing barang dan siap sedia untuk terbang ke luar negara!Ironinya, masih ramai macai di luar sana masih mengagung-agungkan Jeneral Nyanyuk Jack Palance yang akan bertanding di Parlimen Johor Bahru dan disebut-sebut sebagai bakal Menteri Pertahanan. Fuhhh....Tak dapat saya bayangkan sekiranya Ahli Parlimen JB dan portfolio MENHAN disandang oleh orang yang 'tak berapa lurus akalnya'...ikuti pendedahan mengenai latar belakang pak-pak Jeneral Nyanyuk pembangkang yang akan membuat kacau di tempat anda...


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.