Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Monday, April 1, 2013

@zulkiflinoordin Hina Agama Hindu Atas Arahan Anwar? @SMurugessan

Satu lagi taktik kotor pembangkang untuk meraih undi? Tiada cerita yang lebih untuk memberitahu dan menipu kaum India?Video MP Kulim Bandar Baru dimuatnaik oleh beberapa facebooker pembangkang yang mengecam penghinaan terhadap agama Hindu. Penulis tidak menyokong apa yang dikatakan oleh YB Zul. Sudah semestinya ia satu penghinaan kepada agama lain dan ianya tidak patut berlaku.

Video memaparkan Zulkifli Noordin (Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu) yang membuat kenyataan sensitif yang menghina penganut Hindu di Malaysia. Apa yang lebih menarik adalah video tersebut berakhir dengan logo UMNO, Perkasa dan 1Malaysia, mengaitkan 3 identiti tersebut dengan kenyataan rasis Zulkifli.

TETAPI, adakah sesiapa yang tahu bahawa video yang diedarkan di internet telah diambil 5 tahun yang lalu semasa tempoh berkempen pilihanraya beliau sebelum GE 2008? Dan mengapa hanya sekarang video ini dijadikan isu? Satu lagi taktik kotor pembangkang untuk meraih undi? Tiada cerita yang lebih untuk memberitahu dan menipu kaum India?

Video memaparkan Zulkifli Noordin (Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu) yang membuat kenyataan sensitif yang menghina penganut Hindu di Malaysia. Apa yang lebih menarik adalah video tersebut berakhir dengan logo UMNO, Perkasa dan 1Malaysia, mengaitkan 3 identiti tersebut dengan kenyataan rasis Zulkifli.

TETAPI, adakah sesiapa yang tahu bahawa video yang diedarkan di internet telah diambil 5 tahun yang lalu semasa tempoh berkempen pilihanraya beliau sebelum GE 2008? Dan mengapa hanya sekarang video ini dijadikan isu? Satu lagi taktik kotor pembangkang untuk meraih undi? Tiada cerita yang lebih untuk memberitahu dan menipu kaum India?Anwar and family with Zulkifli Noordin


Zulkifli Noordin adalah penyokong Anwar Ibrahim dan telah bersamanya dalam politik Melayu Islam. Beliau merupakan rakan baik Anwar Ibrahim. PKR kini cuba memberi persepsi bahawa Zulkifli Noordin adalah dari Perkasa dan UMNO MP, walaupun pada hakikatnya Anwar dan Zulkifli adalah rakan pangkuan selama bertahun-tahun. Beliau juga menang atas tiket PKR sebelum ditandakan oleh politik jijik Anwar.

Persoalannya :


Kenapa baru sekarang nak jadikannya isu? Kenapa tidak 'bising' dulu? Adakah kerana dulu YB Kulim ni ahli PKR?

Kenapa PKR tidak mengambil tindakan terhadap YB Kulim sebelum ini?

Ini adalah satu taktik kotor untuk memberi persepsi buruk kepada PERKASA , NGO pro - UMNO. Apa lebih melucukan, ramai yang termakan perangkap pembangkang ini termasuk MIC sekali. Penulis tidak pernah menyokong kenyataan YB Zul ,tetapi menyoal kenapa hanya sekarang nak dijadikan isu??FIKIR-FIKIRKANLAH!kredit untuk  Youth Intellectual MindNo comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.