Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Friday, April 5, 2013

hARAKah Tidak Akan Siarkan!!! Video Pembangkang Bertumbuk Kerana Berebut Kerusi...!Kerana tiadanya sefahaman sesama puak pembangkang, kerana tiadanya matlamat yang kukuh diantara mereka maka beginilah yang terjadi...!

Malas nak cerita...layan!Lu Fikir La Sendiri!!!


Pakatan Pembangkang masih belum memuktamadkan isu pembahagian kerusi yang bakal ditandingi komponennya terdiri daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR), PAS dan DAP pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) akan datang.

Difahamkan kesukaran ketiga-tiga sekutu utama pembangkang itu mencapai kata sepakat turut membabitkan kerusi yang bakal ditandingi Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Esok kita akan selesaikan, kita ada mesyuarat lagi," kata Anwar ringkas sebelum meninggalkan Ibu Pejabat PKR pada Khamis.

Beliau sebelum itu mempengerusikan mesyuarat khas Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat berhubung isu agihan kerusi yang bakal ditandingi termasuk menyelesaikan masalah pertindihan kerusi.
Sidang media yang dijadualkan selepas itu turut dibatalkan.

Sementara itu ditanya sama ada keputusannya untuk meninggalkan kerusi Parlimen Permatang Pauh dan berhijrah ke salah satu kerusi di Perak, Anwar berkata masih terdapat 'satu dua' isu yang perlu diberi perhatian.

"Tentang itu esok saya akan balik Permatang Pauh dan bincang lagi," katanya.

Ketika diajukan soalan sama ada beliau sedang mengintai secara serius untuk bertanding di kerusi Parlimen Ipoh Timor, Anwar sekadar ketawa sebagai responds.
"Esok lah...tunggu esok," katanya.

Kerusi Parlimen Ipoh Timor dijangka kosong selepas veteran DAP, Lim Kiat Siang dijangka bertanding di kerusi milik PKR iaitu Parlimen Gelang Patah di Johor.

Sementara itu Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali ketika ditemui turut mengesahkan mengenai kegagalan mereka menyelesaikan isu agihan kerusi pada Khamis seperti yang dijadualkan.

"Belum selesai, ada sedikit lagi. Petang esok kami ada lagi mesyuarat di sini," katanya sambil menambah bahawa beliau yakin isu agihan kerusi dapat diselesaikan segera.
.No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.