Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Saturday, May 18, 2013

Cina DAP Memanaskan Lagi Keadaan


DYMM Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar mahu semua wakil rakyat memahami isi kandungan Undang-undang Tubuh Kerajaan Johor 1895 iaitu negeri ini ditubuhkan lebih awal daripada kerajaan Malaysia dan peraturan serta tatacara bagi Dewan Undangan Negeri Johor perlu dipatuhi.Jika Utusan Malaysia tanya apa lagi cina mahu ramai yang melompat kononnya perkauman, rasis, perpecahan kaum dan sebagainya.

Sekarang mari kita lihat apa yang cina DAP kata,

 


MCA TUNDUK KEPADA UMNO, SEKARANG TUNDUK KEPADA SULTAN. MCA TIDAK BOLEH MEMBUAT KEPUTUSAN SENDIRI.

Kata-kata itu diungkapkan berikutan penjelasan oleh Presiden MCA berhubung perlantikan wakil MCA sebagai Exco Johor. Chua Soi Lek dalam kenyataan itu menyatakan bahawa beliau terpaksa akur dengan perkara tersebut berikutan ianya melibatkan kuasa Sultan Johor. Lihat di sini

Umum mengetahui bahawa Sultan Johor yang mahukan wakil masyarakat cina berada dalam kerajaan Baginda. Itu cukup untuk menggambarkan sikap keterbukaan dan tidak rasis seorang Raja Melayu.

Tindakan Chua Soi Lek patuh kepada arahan Sultan Johor selaras dengan perkara kedua dalam Rukun Negara.

Tapi si bangsat DAP itu cuba mengapi-apikan keadaan kononnya cina MCA tunduk kepada Sultan melayu.

Kalau kita kata mereka pendatang mereka marah. Mereka kata mereka rakyat Malaysia dan perlu dapat hak sama rata dengan kaum bumiputra.

Rakyat Malaysia apa ke jadahnya jika Rukun Negara pun kau tak faham ?

Kita sudah bosan dengan laporan-laporan polis yang dibuat seluruh negara. Dulu pun dia pernah memperlekehkan orang islam yang membuat bantahan berhubung pernerbitan sebuah filem yang menghina islam.

Kita mahu tindakan...

Baca seterusnya : di sini dan di sini

  

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.