Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Monday, May 27, 2013

' MELAYU BANGSAT' 'MELAYU SAMSENG'- PERLUKAH KITA BERDIAM DIRI ATAU SERAHKAN KPD POLIS??

KALAU CINA TERKENAL DENGAN GANGSTER NYA, INDIA TERKENAL DENGAN  KAKI PUKULNYA  TETAPI APA MELAYU  ADA?? PEKIDA??? SEPATUTNYA MELAYU MEMPUNYAI KUMPULAN ALA MAFIA YANG DAPAT MEMBELA NASIB BANGSANYA YANG DI CACI DAN DIHINA OLIH  BUKAN MELAYU.


Assalamu'alaikum.

Terlebih dulu saya menyusun sepuluh jari memohon keampunan andai tulisan ini menyentuh sensitiviti semua pihak yang saya sebut di sini. Saya tidak berhasrat mengajar lebih-lebih lagi untuk bertindak lebih dari sepatutnya. Namun apa yang dipaparkan adalah cetusan rasa hati dan perasaan yang tidak dapat dibendung lagi. Berlanjutan dari keputusan PRU 13 yang tidak berpihak kepada pembangkang terutama   DAP dan segelintir Melayu PKR, saban hari kita akan terdengar berbagai cacian dan makian yang ditujukan kepada Bangsa Melayu terutama kepada anggota keselamatan iaitu Polis yang majoritinya berbangsa Melayu.

Namun cacian dan makian yang berupa 'penghinaan' itu amat dalam kesannya terutama kepada bangsa Melayu. Kaum Cina yang dikata menyokong 'Adam Adli' itu hanya lah  satu 'drama' yang ingin dipertontonkan kepada seluruh masyarakat seolah-olah mereka 'menyokong' perjuangan Adli tetapi pada hakikatnya kaum Cina ini mengambil kesempatan untuk menunjukkan 'sifat' kebenciannya kepada orang  Melayu. Itulah hakikat yang ingin diluahkan kepada seluruh institusi Melayu.

Sifat kebencian serta kurang ajarnya anak -anak Cina yang baru naik ini  seolah-olah ingin mengamit orang Melayu untuk 'berparang' menentang puak ini dan mereka perlu ingat bahawa  kesabaran orang Melayu telah sampai ke kemuncaknya.

                   
                 
Apa yang menyedihkan tiada satupun pihak dari kalangan Mahaguru Silat, Pesaka, Perkasa , Pekida atau kumpulan Melayu lain yang bangun menentang 'keceluparan' Bangsa Cina ini. Dinana Pertubuhan UMNO, Pemuda UMNO atau apa saja kumpulan yang berasaskan Melayu yang sanggup menyahut 'cabaran' kaum Cina ini??Tiada langsung. Semuanya diserahkan semata kepada pihak Keselamatan iaitu Polis untuk berhadapan dengan 'puak pelampau' ini. Adilkah kita bilamana 'Polis' Melayu yang beragama Islam dihina sebagini rupa. Tahukah kita bahawa yang dicaci dan dihina itu adalah Melayu, yang tergolong dari  Raja Raja Melayu dan orang Melayu keseluruhanya. Perlukah kita memberi muka kepada "pelampau' ini??

Apa yang dapat dianalisa, persatuan seperti Kumpulan Silat, Pesaka. Perkasa, Pekida dan yang lain-lain hanya berani setakat 'membuat laporan' saja.  Begitu juga dengan UMNO dan sayap Pemudanya semuanya sudah hilang 'taring' bilamana menghadapi situasi ini. Melayu perlu berani bangun beramai-ramai memenuhi setiap ruang untuk menunjukkan 'kuasa Melayu'  dan bukan berdiam-diri membiarkan bangsa Melayu dicaci dan dihina olih 'pendatang' yang tidak sadarkan diri ini.
                                 

 

Kaum Cina berani bangun beramai-ramai menentang apa yang didakwanya tiada keadilan terhadap bangsa mereka bagitu juga dengan India, melalui Hindraff, mereka bangun beramai-ramai menghina Melayu, Raja Raja Melayu, Perlembagaan Negara dan yang tidak dapat diterima apabila 'menuduh' UMNO rasis, namun, apa Melayu UMNO  buat ??Disebabkan Melayu UMNO terlalu selesa dan berpuas hati dengan penghinaan ini, maka, tiada satu pun puak MelayuUMNO  berani bangun 'membantah' perlakuan ini. Kenapa??? Takut hilang kuasa dan undi mereka??

Adakah ini sifatnya Melayu yang dikatakan 'menggalir' darah pendekar ditubuhnya??Kalau beginilah sifatnya Melayu apabila 'bangsanya' dicaci dan di'bangsatkan' olih kaum lain, Melayu hanya berpeluk tubuh . Bagaimana sekiranya ingin dipanggil untuk berjuang membarisi 'Pemuda Bani Tamim"? Orang Melayu perlu ingat dan perlu tahu bahawa ' Melayu" itu adalah bangsa 'Meem" yang beragama Islam. Apabila Melayu dihina samalah tarafnya dengan "Islam' dihina dan dikeji.

                                      
 

Kalau kaum Cina dan India bolih mencemuh  Melayu dengan berbagai -bagai perkataan kesat, tidak bolihkah kita melakukan perkara yang serupa terhadap mereka??Amat sedih sekali apabila melihat bangsa Melayu dibangsatkan olih bangsa lain. Tidakkah perkataan ini terkesan kepada pemimpin UMNO mahu pun pejuang bangsa yang 'menggadaikan' nyawa' demi kesejahteraan kaum Cina dan India yang hidup bermewah-mewah ini?? Perlukah Polis 'mensejahterakan' kawasan kediaman mereka dan kawasan perniagaan mereka supaya mereka sentiasa berada didalam keadaan selamat selalu?? Perlukah kita memberi 'perlindungan' untuk kesejahteraan mereka?? Kaum Cina dan India ini sedikitpun tidak berterimakasih kepada Polis yang bersengkang mata siang dan malam bergadai nyawa demi menentukan mereka 'hidup' dalam keselesaan. Tidak kah mereka memikirkannya??

                          Kaum inilah  yang dikatakan" bangsa yang tidak tahu diuntung",

 
INILAH CONTOH  PEMIMPIN TERBAIK  YANG UMNO PERLUKAN DALAM  ERA MASAKINI
                                                   
           Melayu perlukan pemimpin yang bolih mensejahterakan orang Melayu
            Melayu perlukan pemimpin yang berjuang untuk orang Melayu
            Melayu perlukan pemimpin yang bolih memperjuangkan Islam
           Melayu perlukan pemimpin yang berani dan tegas
           Melayu perlukan pemimpin yang berjuang diatas kebenaran
           Melayu perlukan pemimpin yang ikhlas berjuang demi Melayu dan Islam

    APA YANG MELAYU PERLUKAN IALAH 'MELAYU  MAFIA'  DEMI  SURVIVAL BANGSA MELAYU
          
Baca seterusnya : di sini


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.