Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Tuesday, May 28, 2013

Anwar arah 500,000 laporan polis terhadap 40 ribu Bangla?


Di atas adalah gambar pengundi Bangla yang secara tidak langsung ada bergambar bersama dengan Ambigau dan Bhawani Listen Listen ...

Oleh kerana isu 40 ribu pengundi Bangla palsu dah disebut Anwar Ibrahim, maka perlu disusuli oleh laporan polis terhadap kenyataan Anwar. Kami harap PKR seluruh Malaysia serta aktivis yang akan menandatangani jadi penyokongon Bebal 505 seramai 500,000 lakukan.

Kalau tidak, nanti Ketua Penerangan UMNO, Dato Ahmad Maslan yang akan arah wanita, pemuda, dan puteri sebagai sayap handal dan hebat UMNO serta pemikir hebat di War Room yang terhebuh kehandalan, untuk membuat laporan polis tersebut.

Sayap ini semua berdedikasi dan aktif. Nanti Anwar dinafikan publisiti, propaganda dan momentum,.Mat Maslan yang untung dan akan naik full Minister of Finance pula.

Oleh itu, baik buat 500,000 laporan polis terhadap kes 40 ribu pengundi palsu Bangla yang dikatakan oleh bakal PM Malaysia yang hebat bercakap serta pandai nyanyi, lawak, auta dan hibur.

Lagi pun, jawapan Timbalan Pengerusi SPR tak lojik:


Dia tak ada hak dan tak boleh cakap pasal Anwar mahu Pengerusi dan TImbalan pengerusi SPR turun maka cakap dia terus tak lojik. Otak tak payah pikir. Ikut saja cakap Anwar. 


 


Buat apa suruh buat laporan polis 100,000 untuk dakwat yang hilang kerana ia hanya merupakan precaution tambahan. Yang penting, tiada sesiapa boleh undi banyak kali.

Oleh kerana dah ada insiden yang kononnya undi dua kali dan akan dihukum hingga penjara, pasti ini akan diguna sebagai jawapan. Isunya budak ini budak PKR, maka ia bermakna PKR telah banyak undi berkali-kali.

Maka demikian betullah tuntutan Setiausaha Agong Perkasa supaya SPR jalankan balik pilihanraya untuk kawasan yang PKR menang dan UMNO kalah.

Apa pasal yang mana UMNO kalah saja? .... pasal PKR pun nak buat petisyen untuk yang mereka kalah saja sebanyak 23 kawasan..

Baca seterusnya  : Di sini


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.