Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Wednesday, May 15, 2013

Pembangkang rancang manipulasi rakyat


Kuala Lumpur: Pembangkang didakwa cuba menyemat ke dalam fikiran rakyat kononnya akan berlaku penipuan, malah sebelum Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) lagi, sebagai justifikasi andai mereka kalah dengan harapan rakyat percaya, ‘kerusi’ yang sepatutnya menjadi milik mereka dirompak oleh pihak lain.

Menurut Global Research dalam laman http://www.globalresearch.ca/malaysia-failure-of-u-s-to-subvert-the-elections-and-install-a-proxy-regime/5334439, langkah itu dianggap penganalisis di seluruh rantau ini sebagai satu provokatif, berbahaya dan sangat tidak bertanggungjawab.
“Sebelum undi dikira, Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim sudah mengisytiharkan menang dalam pilihan raya.

“Tidak ada apa-apa bukti mengatakan Anwar menang kerana undi belum dikira.

Sedia pentas rusuhan

“Ia sebenarnya bertujuan untuk memanipulasi orang ramai dan menyediakan pentas buat beliau untuk merusuh serta melakukan huru-hara mengikut revolusi Barat.

“Seseorang mesti serius bertanya dalam kalangan mereka memandangkan penyokong asing Anwar menyatakan amat berminat dengan Asia.
“Beliau sangat tidak bertanggungjawab dan membuat dakwaan tidak berasas sebelum, ketika serta selepas pilihan raya.

“Sebenarnya, apa yang bersih dan adil,” kata Global Research.

Kata laman web itu lagi, Anwar ialah seorang penipu dan proksi terang-terangan kepada pihak asing yang berkepentingan.

“Badan bukan kerajaannya (NGO) termasuk gerakan Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (BERSIH) secara terbuka dibiayai oleh korporat asing, sama bahaya seperti Merdeka Center yang menggambarkan dirinya bebas walaupun dibiayai secara langsung oleh kerajaan asing,” katanya.
No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.