Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Friday, May 17, 2013

REALITI UNDI POPULAR PRU 13 - ANWAR TOLAK RUKUN IMAN KE 6.Heboh Anwar Ibrahim dan kuncu Pakatan Pembangkang dok canang satu Malaysia bahawa undi Popular mereka mengatasi undi BN. Soalan pertama perlu di jawab adalah "Adakah Pakatan Rakyat merupakan satu parti Politik atau Pertubuhan yang BERDAFTAR?"

Sekiranya berdaftar, Siapa Presiden Pakatan Rakyat? Jika tidak, lupakan sahaja untuk bercakap soal Undi Popular.

Pakatan Rayat atau Pakatan Pembangkang tak boleh kata popular vote krn PR bukan didaftar sah x boleh kira yg undi yg digabungkan

Realiti 'popular vote' atau Undi Popular dalam Pru 13 adalah seperti berikut:

Pas:14.5%
DAP:15.4%
PKR:20%
BN:47%

Tetapi, Anwar Ibrahim dan Pembangkang seperti biasa akan mencarukan pemikiran rakyat bahawa mereka sebenarnya yg layak memerintah negara berdasarkan Undi Popular.

Sebenarnya Anwar tidak boleh menerima kenyataan bahawa Raktyat secara Total telah menolak idealisme yang dibawa oleh Pakatan Pembangkang. Cita-citanya sangat besar, lain tidak bukan untuk menyelamatkan diri dari terus di tekan oleh masalah yang diciptakannya.

Sekali lagi Allah telah menguji Anwar dan kumpulannya dalam PRU 13. Kita berdoa semoga mereka semua dapat menerima kenyataan bahawa Allah tidak izinkan pemimpin seperti Anwar, Lim Kit Siang dan Hj Hadi yg sanggup di peralat utk mentadbir tanah Keramat Malaysia ini.

Pb: Rukun iman ke 6, Percaya Kepada Qada' dan Qadar...


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.