Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Wednesday, July 17, 2013

BAGUS PUNYA AWEK MELAYU, SAMBUT BIRTHDAY DENGAN AIR SETAN..!!


Apa yang nak dikatakan dengan gambar di atas. Adakah gambar ini sengaja dijadikan bahan mainan antara anak muda ini dengan kawan-kawannya?

Betul atau tidak majlis harijadi ini berlaku dengan keadaan seperti di atas,  itu tak pasti. Kalau betul budak ni kena perdajal dengan kawan-kawannya memang tak patut.

Kalau betul ianya terjadi inilah masalah utama umat Islam zaman sekarang yang sudah lupa dengan hukum hakam Islam. Lebih menyedihkan lagi mereka tidak takut dengan hukum Allah SWT.

Perlukah kita berbangga bila menyambut harijadi mesti ada air togok Syaitan? Perlukah anak muda zaman sekarang mengikut trend Yahudi sekarang?

Banggakah anak muda dengan membuat majlis sebegini tak kira di mana dan kebiasaannya di kelab-kelab malam. Kalau tak ikut trend ini, adakah anak muda jauh ketinggalan dengan arus kemodenan....betul ka?

Dosa pahala memang kita semua akan tanggung sendiri. Tapi ingat satu sama lain adalah digalakkan dalam Islam dan inilah ajaran Rasulullah S.A.W pada kita. Di bulan yang baik ini sama-samalah kita muhasabah diri kita dan dekatkan diri pada Allah S.W.T. Di bulan inilah beribu pahala dan rahmat Allah S.W.T akan berikan pada kita. Marilah kita merebut peluang ini yang hanya datang setahun sekali.

Pada individu dalam gambar di atas, fikirlah yang terbaik untuk diri dan keluarga. Macam mana kaum lain tak hina Islam sebab orang Islam sendiri tak mencerminkan diri mereka sebagai umat Islam. 

Renung-renungkanlah....

Baca seterusnya : di sini


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.