Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Sunday, July 28, 2013

Kalau tak puasa pun kenapa nak berbuka?

Oleh Khairul Ryezal


Petikan:


Malam semalam sahaja, dua majlis berbuka puasa atau Iftar diadakan oleh Ahli Parlimen DAP. Menjadi satu trend sejak akhir-akhir ini, ahli-ahli politik DAP berlumba-lumba mengadakan majlis berbuka puasa untuk menarik perhatian dan minat orang-orang Islam terhadap DAP. Malah Roketkini, lidah rasmi DAP turut mengadakan majlis berbuka puasa baru-baru ini.

puasaSteven

Di Pulau Pinang, Ahli Parlimen Bukit Mertajam, Steven Sim Chee Keong, tidak ketinggalan mengadakan majlis berbuka puasa di sebuah surau di Taman Pearl, Berapit. Majlis berkenaan ditaja oleh Lydia Ong, Exco Pulau Pinang dan juga merupakan Adun Berapit. Bukan setakat orang-orang Melayu beberapa pemimpin Cina turut hadir memeriahkan majlis berkenaan.
Lebih ironinya, gambar Tokong Joseph Lim, megah bergantung di perkarangan surau berkenaan. <Unquote>

Baca sweterusnya di blog Cucu Tok Selampit.

Hannah Yeoh (hannahyeoh) on Twitter 2013-07-27 10-26-56
Sebagai umpan untuk remaja Melayu

By lol

<Quote>

There will be more Muslim-Malay-Centric stories in the J-Star from now on I guess, gearing up to GE14 ( I have totally cut them off so I can’t tell for sure).

The last time I read they engaged Lisa Surihani on twitter right after GE13. I believe more and more Malay celebrities will be roped in to achieve their target. Sebagai umpan untuk remaja Melayu yang semakin “urban” katanya untuk membaca fitnah mereka.

PAS has done that in the last GE albeit with little success, yet the impact is still there as a crowd puller. The young and so called “urban” Malays are less likely to root for religious issues/ celebrities but they will most definitely root for entertainer which the J-star is trying to capture now.
<Unquote>

Komen olej ‘lol’ pada asalnya @ 2013/07/16 at 1:20 am.
Twitter hannahyeoh Did another interview with ... 2013-05-21 10-08-45


Adakah Umno sedang memantau taktik-taktik The J-Star cuba memenangkan DAP?


Baca seterusnya   : di sini


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.