Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Tuesday, July 23, 2013

PANASS! Cerita Menarik Melayu Singapore yang Sedar Diri!


Orang Melayu PKR, Pas dan Dap bila pulak nak sedar diri? Dalam Pakatan, Dap paling kuat sekarang ni. Tak rasa kalau Pakatan menang Malaysia, Dap akan jadi ketua ka? Kalau pun Dap tak jadi ketua, namun kuasa tetap di tangan Dap sebab mereka mempunyai kerusi parlimen paling banyak.

Macam mana Pkr dan Pas nak bantah Dap? Kemudian Anwar Ibrahim naik jadi PM, disebabkan kerusi parlimen Dap, Anwar bakal jadi boneka dan mengikut apa saja arahan dari Dap. Macam Khalid gagap di Selangor sekarang, apa saja arahan dari Dap, dia patuh tanpa bantah!

Habis melayu di bodohkan, lama-kelamaan jadilah macam Singapore. Penang dah hampir nak jadi Singapore, sampai pekerja kilang melayu nak sembahyang Jumaat pun tak dibenarkan. Betul-betul melampau tindakan taukeh cina Penang tu.

Tak percaya? Boleh klik baca kat SINI

Baru dapat negeri dah sombong, kalau dapat Malaysia, melayu tinggal seluar dalam laa..

Baca seterusnya : di sini


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.