Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Sunday, July 14, 2013

Polemik baru: Cina menjaja Quran

(I) Al-Quran menjadi bahan untuk Cina buat duit

Asalkan memenuhi matlamat mereka mengaut keuntungan, sesetengah Cina tidak akan teragak-agak untuk mengeksploitasi agama. Gejala ini ketara diperlihatkan melalui gelombang evangelisme DAP.

Untuk cerita selanjutnya, sila baca di alpha blog Kedah ke KL:PANASS!! Lagi Penghinaan Terhadap Islam, kali ni Al-Quran pula!!

cina alvivi

(II) Logo halal diletakkan bersebelahan logo Alvivi

Pasangan ini mengundang kontroversi sebagai kaedah publisiti pemasaran bagi barangan yang dijaja mereka.

Sepertimana para politikus Cina-evangelis DAP, Alvin dan Vivian ini pandai menggunakan media sosial. Alvivi merupakan nama rangkaian Internet TV dan juga jenama kedai-dalam-talian mereka.

Alvivi mechandise shop menjual kemeja-T berharga RM39 sehelai yang memaparkan cogankata-cogankata “I love sex” dan “Sex is good”.

Alvin dan Vivian ini tidak kisah tentang ancaman terhadap hubungan etnik Malaysia gara-gara tindakan mengumpat buka puasa ‘Bah Kut Teh’ itu asalkan dapat mencapai hasrat peribadi mereka.

Perangai Alvivi sebiji macam sikap politikus evangelista DAP 3.0.

(III) Kalimah Allah dilarang digunakan oleh bukan-Muslim

Selangor akur dengan titah Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah bahawa kalimah ALLAH yang merupakan kalimah suci khusus bagi umat Islam tidak boleh sama sekali digunakan di negeri Selangor oleh mana-mana agama bukan Islam.” (Sinar Harian,)

Ahli Parlimen Serdang DOKTOR (PhD) evangelista Ong Kian Ming tanpa segan silu menggunakan kalimah Allah - lihat screenshot tweetnya di bawah – beserta lain-lain istilah Islam.Bawah: Insya Allah”

Twitter imokmanHaji_Tarbus Harap boleh, Insya-Allah 2013-07-12 22-32-27(IV) Islam menjadi bahan untuk Cina DAP memancing undi

Sejak tahun 2010 lagi, bendahari Beliawanis (lihat screenshot tweet bawah) telah meneliti bahawa Hannah Yeoh dan Ong Kian Ming adalah pelanduk dua serupa.

Kedua-dua mereka ialah evangelista yang naik turun masjid dan surau untuk memancing undi, mengingkari titah Sultan Selangor agar masjid tidak dipolitikkan.

Ibarat perpatah Melayu ‘bapa borek anak rintik’, ramai pengikut-pengikut DAP evangelista pun sudah bijak berbelit-belit dan bermuka-muka seperti idola mereka


Twitter imokmanBersama dgn @Ean_Yong

HannahMosquePurple

DAPSuperCyberbullyNo comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.