Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Friday, July 19, 2013

Infografik : Kejadian Pembunuhan Bermotosikal di Malaysia.

Himpunan kes-kes serangan penyerang bersenjata menaiki motosikal (sumber maklumat dari akhbar KOSMO) untuk tahun ini sahaja.


Lihatlah bagaimana penjenayah bersenjata ini semakin berani dan rakus membunuh akibat pemansuhan Ordinan Darurat yang diperjuangkan oleh Pembangkang.

Jika dahulu penjenayah-penjenayah seperti ini akan pasti dapat ditangkap dan ditahan tanpa bicara. Bila tanpa bicara, maka tiada kemungkinan untuk peguam-peguam dari parti pembangkang untuk membela mereka. Mungkin sebab itulah mereka beria-ia mahu menghapuskan undang-undang tahanan tanpa bicara kerana akan hilang punca pendapatan. Siapakah juara kepada penjenayah?

*Fikir-fikirkan.

Sumber : MyMassa

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.