Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Sunday, October 13, 2013

APA DAH JADI - WARNA HIJAU TAPI GAMBAR KIT SIANG?Bukan main kuatnya orang PAS bekerja mengumpulkan orang Melayu, Islam Kulai yang susah sempena mahu menyambut Aidiladha nanti.

Ingatkan bila dah berkumpul, tengok beg warna hijau, orang PAS yang bagi sumbangan. maklum le yang nak sambut raya tu orang Melayu, orang Islam, rupanya beg yang beratur tu cuma warnanya sahaja hijau, tapi gambar yang tertera ialah muka Lim Kit Siang, bukannya muka Nik Ajis atau Hadi Awang!

Tergamak PAS perlakukan orang Melayu Kulai sebegitu rupa. Dah le gitu, ingatkan yang sampaikan sumbangan tu wakil dari PAS, rupanya tidak, Nyonya DAP juga yang dapat nama. Jadilah pemimpin PAS Kulai pencacai yang memuja dan memuji Nyonya DAP hanya kerana beberapa karung hijau. Walhal, seantero Malaya PAS menadah tong derma, takkan le nak sambut Aidiladha ni tak boleh nak bantu orang Melayu Islam. Sekurang-kurangnya kalau karung tu milik PAS boleh juga diletakkan gambar Nik Ajis dan bukannya Kit Siang. 


Baca seterusnya : di siniNo comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.