Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Thursday, October 10, 2013

Gempar! Husam Musa tutuh MB Ahmad Yaakob hingga tergagap tak dapat beza akhbar atau blog.


Husam Musa dengan susunan tuturkata lemah gemalai sambil tangan tersembunyi di belakang begitu bijak menghujahkan alunan perbahasan hinggakan terpukau sesiapa yang memandang


Dalam  perbahasan Ucapan Penggulungan Belanjawan Kelantan 2014, Husam Musa berjaya membuatkan MB Kelantan , Datuk Ahmad Yaakob tergagap-gagap dan tak dapat membezakan sumber antara akhbar atau blog pada minit 10:45 . Kehebatan hujah Datuk Husam Musa ini membuatkan Datuk Ahmad Yaakob seperti budak darjah 2 diajar budak tingkatan 5 .

Jelas di sini, rakyat Kelantan boleh menilai kebijaksanaan dan kehebatan hujah Datuk Husam Musa lebih baik dari mana-mana wakil rakyat Pas yang menerajui negeri Kelantan.

Persoalannya : Kenapa Datuk Husam Musa terpinggir ?
 
Adakah kerana MB Datuk Ahmad Yaakob ?
Adakah kerana TMB Datuk Nik Amar ?
Atau adakah kerana Istana?

Rakyat Kelantan memerhati..


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.