Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Thursday, October 3, 2013

Mr Bean Dikabarkan Memeluk Islam?#Video Inside

Rowan-Atkinson-010

Sebuah khabar mengejutkan datang dari dunia komedi. Rowan Atkinson ataau lebih dikenali sebagai ‘Mr Bean’, diberitakan telah mengikrarkan keIslamannya pada Selasa 1 Oktober 2013.
Sebagaimana dilapurkan sadabladi.com dan salah satu media Israel israellycool, Mr Bean menerangkan setelah ‘menonton’ film fitnah tentang nabi Muhammad SAW “Innocent of Muslim” menyebabkan beliau menemukan hidayahNya. Samada berita ini benar atau sebaliknya hanya Allah SWT sahaja yang mengetahui.

Mr Bean’ tidak banyak berbicara ketika ditanya media, beliau hanya mengangkat jari saja sebagai isyarat dia bersyahadat.

Menurut beberapa sumber portal media, Sheikh Rashid Ghannousyi, adalah salah seorang pembimbing Mr Bean. Beliaulah yang banyak memberi tunjuk-ajar kepadanya di sepanjang jalan menemui kebenaran.
Bakat seniman legendaris ini tidak dimiliki oleh setiap artis komedi, diam adalah ciri khas lawakan dari pelawak yang memulai debut kariernya dari teater.
Sampai saat ini memang media-media mainstream di barat belum banyak menghebahkannya. Namun sebahagian media Arab sudah menurunkan berita Rowan masuk Islam. 

Sumber : Muslim Post

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.