Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Thursday, August 15, 2013

Akta Keharmonian Nasional#Pembangkan Terkucil Lagi.


Akta Keharmonian Nasional yang bakal digubal akan meneruskan roh dan semangat Akta Hasutan 1948.

Perkara ini dijelaskan oleh Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dalam satu video yang dimuatnaikkan beliau di dalam blognya.
Roh dan semangat Akta Hasutan akan tetap ada” kata beliau dalam klip video tersebut.
Beliau turut menjelaskan tiga perkara yang tidak boleh dipertikaikan di bawah akta baru ini.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak telah mengumumkan pemansuhan Akta Hasutan 1948 dalam bulan Julai tahun lepas.

Pemansuhan Akta Hasutan ialah sebahagian daripada pembaharuan perundangan yang dibawa oleh Najib.

Walau bagaimanapun kelewatan dalam penggubalan Akta Keharmonian Nasional turut dipersoal oleh sesetengah pihak ekoran daripada peningkatan kes di mana terdapat pihak yang mempersoal isu-isu tertentu.

Ps: Jangan la puak - puak Pakatan Haramjadah tu nak cepat sangat rasa selasa ye. Rakyat pun jangan lupa. Ini semua kerja puak Pakatan tu jugak.

Dulu elok - elok dah ada Akta Hasutan tu,. Tapi puak - puak Haramjadah tu suruh mansuh. Sekarang, akta yang lebih ketat akan dilaksanakan.

Yang desak bukan orang lain. Diorang jugak yang desak. Sama la macam kes isu dakwat kekal. Diorang jugak yang mintak.

Jadi lepas ni, jangan pulak diorang meroyan tak tentu arah dengan tuduhan dan dakwaan yang bukan - bukan!!! Sendiri mintak, sendiri tanggung la brader!!!


Sumber 

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.