Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Sunday, August 25, 2013


Jika semalam, orang ramai mempertikaikan pasal gambar Si Neelofa ni berpelukkan dengan lelaki disamping seorang wanita dalam satu program.

Katanya, gambar tu telah pun dibuang dari laman Instagram Neelofa bagi menghormati peminat yang tak puas hati dengannya. 

Mungkin dia tak dapat nak jelaskan spekulasi yang dibangkitkan. 

Maka, sama la dia dengan Si Ketua Penipu tu. Bila dia nak jelaskan mengenai aset dan dana yang dia terima selama hari ini? Perlu ke dia dibogelkan didepan orang ramai baru dia nak mengaku!!!

Menyertai team peguam Anwar sebagai pembantu kepada peguam Sankara Nair. Sankara adalah peguam peribadi Anwar dan peguam untuk kes-kes utama Anwar terutamanya kes liwat II.
Yuktes meninggalkan Anwar pada awal 2013 selepas Anwar, Azmin Ali dan Badrul Hisham Shaharin (Chegu Bard) dibicarakan di Mahkamah Sesyen, Kuala Lumpur, berkaitan dengan mengingkari perintah larangan mahkamah semasa perhimpunan Bersih 3.0. 
Soalannya senang, dari mana Anwar dapat duit (untuk bayar) itu? Kalau Sankara Nair yang bayar untuk Anwar, mana Sankara Nair dapat duit.
RM 120,000 itu besar dan itu hanya satu kes saman sahaja,(tapi) berapa ramai Anwar saman orang lain. Dari Khairy Jamaluddin sampai ke Utusan Malaysia, berapa kali dia kalah. 
"Siapa bayar kos-kos itu? RM 120,000 itu satu kes sahaja dan saya ingat saya ada bukti. Ini, saya ada bukti. 
Soalan saya senang, sebagai Economic Adviser Selangor, gaji RM 1 tabiklah..drama. Sebagai Ahli Parlimen gaji mungkin RM10,000..RM20,000. Awak ada bodyguard, kereta mewah, staff ada. Siapa bayar? Funding dari mana? Siapa yang bayar gaji mereka? 
Bukan semua orang bodoh macam saya yang nak bekerja sukarelawan. Siapa bayar mereka ? Okay tak apa itu hal awak lah. Ada orang sponsor ke? Siapa bayar?  
Saya tahu dia tak nak jawab,” kata Yuktes ketika ditanya tentang keputusan mahkamah yang mengarahkan Anwar membayar sejumlah wang kepada Tun Dr Mahathir apabila tewas dalam kes saman dituduh sebagai seorang biseksual dan homoseksual di Mahkamah Persekutuan pada November 2010.

Baca seterusnya : di sini


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.