Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Thursday, August 29, 2013

Altantunya: Berkali2 PR ditangkap bohong ... Tahukah malu?


Air Selangor tak selesai tapi si gagap memandai cakap pasal undang-undang
Pakatan nak buat roadshow untuk cari saham politik dari kes pembunuhan Altantunya. Harap mereka tak  lupa bahawa mereka telah buat pembohongan demi pembohongan tentang isu kematian Altantunya.

1. Mereka pernah tuduh Abdul Razak Baginda sebagai pembunuh atas alasan tak mahu bayar komisyen deal submarine kepada Altantunya sejumlah USD500,000 atas gormal si PI Bala. Padahal Altantunya muncul dalam hidup Abdul Razak selepas submarine ditandatangani.

2. Mereka kata Altantunya terlibat sebagai penterjemah Perancis. Padahal dia tak tahu cakap Perancis dan bahasa Inggerisnya pun terabur.

3. Mereka kata Najib makan bersama ALtantunya dna RAzak diperancis tapi berdasarkan gambar yang Tian Chua phtoshop.

4. Mereka pernah tuduh Najib ambil komisyen RM500 juta lebih yang merupakan yuran kepada Perimekar tapi akhirnya ianya tak munasabah kerana Perimekar memang ada peranan dan perkhidmatan yang dijalankan serta kosny amudah dibuktikan.

5. Mereka buat cerita Altantunya adalah penterjemah, model fesyen dan macam-macam padahal dia bukan itu semua tetapi hanya call girl yang mengugut wang.

6. Mereka buat cerita Rosmah yang bunuh yang disaksikan oleh dua orang lain. Rosmah menafikan dan mempunyai alibi dalam majlis buka puasa. Kedua-dua yang dikatakan saksi menafikan dan membuat deklarasi berkanun. 

7. Dan banyak lagi pembohongan yang mereka buat.

Tak malukan asyik kena kantoi saja. Orang ramai nak percaya ke?

Bagi mereka yang mahu membuat tuduhan, sila beri saksi, bukti, dan penjelasan munasabah, bukannya auta dan temberang bodoh.credit


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.