Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Wednesday, August 28, 2013

Pentaksub Pas ... "SULTAN DAN INSTITUSI RAJA WAJIB DIHAPUSKAN"Masih ingat lagikah dengan seorang pentaksub PAS bernama Wan Ji Wan Hussin ini. Tahap ketaksuban ahli PAS ini terhadap Nik Aziz sehingga didoktrinkan Mursidul Am PAS sebagai MANUSIA KERAMAT.

Tonton, lihat dan awasi gerak badan (body language) manusia bergelar ustaz PAShit ini apabila menyebut nama Nik Aziz.

Ketaksuban orang UMNO terhadap parti dan pemimpinnya tidaklah sampai ke tahap terlalu mengagungkan suatu tubuh dan jasad yang bakal ditanam 7 kaki dalam tanah. Cukup berbeza dengan pendekatan yang dipamerkan ahli dan penyokong PAS ini.

Namun begitu sudah terlerai apa yang tersirat disebalik kegilaan ini. Semakin ramai 'manusia yang sakit' didalam PAS sebenarnya.

Ideologi 'Manusia yang sakit' ini tidak terhenti setelah mengangkat martabat Musidul Am PAS sebagai MANUSIA KERAMAT. Ideologi gila ini diteruskan dengan cita-cita paling besar untuk MENGHAPUSKAN INSTITUSI SULTAN DAN RAJA. 


 

Ana punya cita-cita. Sekarang ni 2013kan? 2030, 'MAP' ana, Sultan tak ada. Sultan dah habis. Malaysia ni dah jadi negara Republik. Sistem berpresiden dah. Bila? 2030.. Jadi map..aaa...map. Jadi...aaa...2013, sini ada 2014...betul dak.. 2014, 2015, dua ribu...bla..bla..bla. Kita dah buat map, kita dah buat perancangan tau, sebenarnya 'game' ana ni awal lagi, 2011...'game' ana. Dah ada 2012 dan 2013. Apa ana punya 'game', 'game' ana, tahun yang pertama, ana buat 'game', orang kate Sultan Syaitan. 
Mulut orang...Setan...setan...setan...setan...bile??...Tahun ke... Dan terbukti berjaya....ok...ok? Berjayakan??? Orang sekarang tak panggil Sultan.... 
Kalau Sultan pun...Setan...dalam kepala otak diakan???...Setan...Setan...Setan...Setan...Setan...Setan...
'Game' yang kedua, 2012-2013, macam mana nak letup?? Bagi gegar sikit.... Mesti ada orang kena tangkap kerana....[ayat tak dapat didengari]....Sultan. 
Maka lahirlah orang yang bernama Aduka Teruna. Ada orang namanya Ahmad..Abdul Jalil. Dan ada orang namanya Wan Ji...Ok..Betul dak? 'Game' dah berjaya... 'Game' 2013 ke 2014... Apa nak buat??? Yang itu aku tak boleh ceritalah... 
Maknanya, dia ada 'game' tau...Step by step...Untuk mencapai kejayaan Sultan Zero. Faham??? Impulsi Sultan....Ok boleh?? Insyallah....Boleh eh?? 
Jadi dia ada 'game'.... Seorang pemimpin dia ada 'game', ada map, untuk nak capai destinasi. Dan dia ada 'game' bertahap-tahap. Serupa juga dengan pemimpin yang bijak itu seperti Nabi Yusuf Alaihissalam....Faham??... 
Sultan ni...Monarki ni...dia ada baik sikit jer... Tapi mudharat dia banyak eh... 
Hukum dia macam babi jugak. Mudharatnya banyak...Menghabiskan duit rakyat, mengarahkan sesuka hati, dasar yang agak terbantut kerana faktor-faktor Sultan, tak lantik exco, menyusahkan orang, lepas tu goyang kaki, pembaziran, dia banyak eh... 
Baik dia sikit eh...Baik pun rasa tak berapa nak baik pun...nak jaga Melayu..eleh..
Pihak berkuasa perlu mengambil tindakan tegas dan sewajarnya terhadap ahli PAS ini.

Sudah lama PAS sememangnya bercita-cita untuk MENGHAPUSKAN INSTITUSI SULTAN DAN RAJA di negara ini dalam mencapai gagasan untuk menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara REPUBLIK.

Ini bukan lagi omong-omong kosong ... 


Baca selanjutnya : di sini


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.