Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Wednesday, August 21, 2013

PKR: Ops Cantas a 'PR exercise' using archaic law# NI APA LAWYER GILA NI DOK MEREPEK


Ops Cantas muncul sebagai "latihan perhubungan awam" oleh pihak polis, menyebabkan mangsa "tangkapan rawak" teraniaya di bawah undang-undang "kuno", kata Naib Presiden PKR N Surendran kepada pemberita.

Peguam itu menambah bahawa dengan menggunakan Akta Pencegahan Jenayah 1959, pihak berkuasa "cuba untuk menghukum" mereka secara rawak yang diambil oleh pegangan mereka selama lebih daripada 70 hari tanpa caj.

Ni apa cerita macha, pihak Polis menyerbu untuk membuat tangkapan tetapi dibalas dengan tembakan.

Jadi kena pakai senikata seperti berikut ka...

ANEI ANEI BUKA PINTU, APPA DATANG PUKUL SATU, JANGAN TAKUT POLIS SERBU, ADA PISTOL TIADA PELURU
APPA APPA LEKAS DATANG, ANNEI TAKUT KENA SERANG, LUAR RUMAH POLIS GARANG, PDRM SUDAH ISYTIHAR PERANG
ANEI ANEI JANGAN BIMBANG, APPA ADA PARANG KONTOT, POLIS SEMUA SUDAH TAKUT, NAMPAK PARANG POLIS PUN CABUT.
APPA APPA TERIMA KASIH BAWA TODI JUGA SIREH SUDAH MABUK APPA DISEMBELIH, PADAN MUKA ASYIK SALAHKAN POLIS.

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.