Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Sunday, August 18, 2013

Nazri lantik anak, KJ lantik Regina Lee

Menteri Pelancongan Nazri Aziz melantik anaknya sebagai Pegawai Khas di pejabat Kementeriannya.

Zamkata:

Hal ini hanyalah menambahkan masalah kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib yang popularitinya semakin menurun setelah pihanraya ke-13 sekalipun beliau boleh menjadi pilihan popular parti.
.
Tetapi kemenangan pilihanraya umum tidak bergantung kepada hanya ahli parti sebaliknya dari kalangan rakyat biasa yang tidak berkepentingan.
.
Nazri nampaknya tidak concern dari segi persepsi ramai sedangkan kemerosatan Umno dan juga BN adalah lebih dari segi persepsi dan bukan dari fakta yang sebenar. Persepi telah bangun menjadi opinion.
.
Nazri bercakap dengan sombong dan bongkak yang memberikan gambaran seolah-olah tidak ada siapapun yang berhak untuk menggugurkannya dari jawatan menteri. Tidakkah dengan caranya itu orangramai memikirkan oh dia kebal, dia orang Najib’.”


Sedutan daripada blog Tan Sri Zainuddin Maidin


KJ juga kebal agaknyaJadi tak mengapalah jikalau Khairy Jamaluddin pun menambahkan masalah kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib.

Menteri Belia dan Sukan itu telah melantik Regina Lee – sebilah Scissorati pro-DAP sakan – untuk menjadi setiausaha akhbarnya walaupun dibantah ramai pemimpin dan ahli Umno.

Kenapa Regina Lee yang mempunyai pandangan menghina terhadap Melayu-Bumiputera dan Islam serta memandang tinggi Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng, dipilih dan dilantik sebagai Setiausaha Akhbar seorang menteri.

Regina Lee mempersoalkan tentang kantin sekolah yang sedang menjalani proses pembaikian dan dinaiktarafkan. Dia dengan sengaja cuba mencetuskan kebencian dan penghinaan berterusan terhadap Pengetua malang yang telah dianiayai oleh seorang BETINA PARIAH bernama GANESWARI KELLY walaupun sebenarnya maklumat dan penjelasan berhubung insiden tersebut, telah pun dibuat.


Nampaknya, tidak sahaja di kalangan Chinabeng biasa yang menjadi musuh, bahkan Chinabeng yang diambil bekerja untuk Menteri pun, dah jadi gergaji dua belah mata... Menteri berkenaan tidak ada mata dan tidak ada fikiran ke?

KJ is ‘my’ Minister,” dibayangkan Regina (lihat tweetnya di bawah).
Jawatan bagi si evangelista Regina Lee untuk syok sendiri konon berkuasa dan bukan untuk berkhidmat kepada rakyat.

Twit @vangeyzel yang berbalas tweet dengan Regina ialah seorang Loyar Burok.


reginalah vangeyzel No politico staffer
reginalah Wah A menteri (not mine) wants

Baca seterusnya :  HelenAng

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.