Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Sunday, August 25, 2013

UNIVERSITI LUAR NEGARA TAK TAWARKAN JAWATAN 'LECTURE' PADA ANWAR?


Anwar Ibrahim mungkin boleh dianggap seorang ahli pelakon pentas politik terbaik Malaysia. Manakan tidak, terlalu 'over confident' mahu menjadi Perdana Menteri Malaysia, sehingga sanggup mengeluarkan kenyataan bahawa 'akan bersara dan menjadi pensyarah' sekiranya Pakatan Pembangkang yang diketuainya KALAH dalam 'Mother of All Election'. 

Namun takdir ALLAH, Pakatan kalah. Walaupun berlaku peningkatan jumlah kerusi pada Pakatan, namun ianya tidak terjadi pada PAS dan PKR. Sebaliknya hanya kepada DAP. Lebih memalukan, Anwar dilantik menjadi Ketua Pembangkang pun atas ihsan DAP yang memiliki suara dan kuasa paling dominan dalam Pakatan.


Baca seterusnya   :  Di sini


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.